Emeklilere müjdeler peşe peşe! 6 ay boyunca bedava oluyor, SGK duyurdu

Emeklilere müjdeler peşe peşe! 6 ay boyunca bedava oluyor, SGK duyurdu

Geçim derdine düşen emekliye müjdeli haber geldi. Birbiri ardına gelen müjdelerin arıdan o hizmet 6 ay boyunca ücretsiz olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SKG) 16 milyon emeklinin yüzünü güldüren duyuru yapıldı. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de 16 milyon emekli enflasyon yükünü omuzlarında taşıyor. Geçim derdine düşen emeklilere peş peşe gelen müjdelerden birisi daha açıklandı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamasına göre o hizmet 6 ay boyunca ücretsiz olacak. İşte o hizmet...

6 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK

Milyonlarca emekli ara zam için geri sayıma başlarken, SGK'dan müjdeli haber geldi. SGK'nın açıklamasına göre, geçim sıkıntısı çeken emekliler ayriyeten sağlık sıkıntısı çekmemesi için SPA tedavileri 6 ay boyunca ücretsiz yapılacak. Fiziksel sağlığı iyileştirmeye ve refah seviyesini korumaya yarayacak bu hamle emeklilerin hayat kalitesini artırması bekleniyor.

.jpg

EMEKLİ CEBİNDEN ÖDEMEYECEK

Ekonomik sorunlar yaşayan emekliler, geçim sıkıntısından sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanamıyor. Ücretli olan SPA tedavileri için SGK'dan müjdeli haber geldi. Yeni düzenleme sonucunda emeklilerin hayatını kolaylaştıracak. Fizik tedaviye ihtiyaç duyulması halinde cebinden ödeme yapmak zorunda kalan emekli, artık bu hizmete ücret ödemeyecek.

  • SGK'nın aldığı yeni kararlara göre düzenlemelerin detayları şu şekilde;
  • Test aşamasındaki SPA tedavileri ileride emeklilere ücretsiz bir şekilde hizmet verecek.
  • SPA hizmetinden ücretsiz faydalanmak isteyen emekliler sağlık kuruluşlarındna fizyoterapi ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanlarının raporunu alması gerekiyor.
  • Sadece 6 ay ücretsiz olacak SPA hizmeti, sürenin sonunda tedaviye devam edip etmeyeceğiniz durumuna göre rapor verilecek.
  • Sağlık raporu alan emekli vatandaş SGK'ya başvuru yapabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN