Emeklilerin hayalini kurduğu şehir! Şehir adeta emekli kaynıyor: O ilimiz artık "emekli kenti" oldu

Emeklilerin hayalini kurduğu şehir! Şehir adeta emekli kaynıyor: O ilimiz artık "emekli kenti" oldu

Emeklilerin hep hayalini kurduğu şehir bu olabilir! O ilimiz artık "emekli kenti" oldu! Şehrin her köşesi resmen emeklilerle dolu! Sakin, huzurlu yaşam isteyenin adresi orası...

Emekli olan insanlar çoğunlukla sakin bir şehirde sakin bir hayat kurma hayali kurar. Hatta kimi köye yerleşmek ister. Hayalleri sakin şehirler süslerken, sakinliğiyle bilinen Aydın en çok emekli barındıran il olarak öne çıkıyor.

EMEKLİ SAYISI 286 BİNİ GEÇTİ

Aydın İlçeleri Nelerdir? Aydın'ın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır? Aydın Haritası - En Son Haberler

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) istatistiklerine göre, Aydın'da 2023 yılında emekli olan kişi sayısı 286 bin 28'e ulaştı. Bu rakam, geçtiğimiz yıl emekli olan 260 bin 937 kişiye kıyasla artış gösteriyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi kapsamında Aydın'da yaklaşık 26 bin kişi EYT yasasından yararlandı.

SİGORTALI ÇALIŞAN SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ YAŞANDI

Öne çıkan diğer bir veri ise Aydın'da aktif çalışan sigortalı sayısındaki artış oldu. 2023 yılı Eylül ayına kadar olan SGK verilerine göre, Aydın'da sigortalı aktif çalışan kişi sayısı 319 bin 648 olarak kaydedildi. Buna göre, 2022 yılının sonunda bildirilen 315 bin 621 kişiye kıyasla 4 bin 27 kişilik bir artışı var.

Aydın, tarımın başkenti olarak bilinse de tarım sigortalı kişi sayısında 2023 yılında bir düşüş yaşandı. 2022 yılında 14 bin 301 olan tarım sigortalı çiftçi sayısı, 2023 yılı Eylül ayına kadar olan SGK verilerine göre 13 bin 170 olarak kaydedildi. Bu çerçevede, tarım sigortası, tarım sektöründe meydana gelen olumsuz hava koşulları ve doğal afetlerden kaynaklanan kayıpları teminat altına alıyor. 2023 yılında Aydın'da 23 bin 985 kişi tarımdan emekli oldu.

Aydın'da çıraklık ve staj sürecinde olanların sayısı da dikkat çekiyor. SGK verilerine göre, 7 bin 443 kişi çıraklık sigortasından yararlanırken, 13 bin 561 stajyer ve kursiyer de sigortalı olarak çalışıyor.

Aydın'da genel sağlık sigortasından yararlanan kişi sayısı ise 99 bin 746. Bu kişilerin 32 bin 30'u genel sağlık sigortası primlerini bizzat öderken, 67 bin 716 kişinin sağlık sigortası primi devlet tarafından karşılanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN