Emeklilikte prim sil baştan! EYT'li olamayanlara 1800 gün indirimi

Emeklilikte prim sil baştan! EYT'li olamayanlara 1800 gün indirimi

EYT düzenlemesinin yasallaşmasıyla beraber yaşa takılan milyonlarca kişi emekli oldu. Primde ise kademeli prim uygulandı. Doğum ve askerlik ödemesi yapanlar prime takılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taleplere olumlu yanıt verdi. Prim mağdurları 1800 gün indirimle emekli olabilecek

Yıllardır verdikleri EYT mücadelesinin kazanan emeklilikte yaşa takılanlar yasanın Meclis'ten geçmesiyle emekli olmuştu. Yaş şartını karşılayan ise kademeli prime takılmıştı. Doğum ve askerlik borcunu ödeyenlerin kademli emeklilikten dolayı prim günleri uzadı. Ankara'dan ise prim konusunda yeşil ışık yakıldı.

3479898-1200x627-002.jpg

EMEKLİ OLAMAYANLAR BUNA SEVİNECEK

EYT'liler emekliliğe hak kazanırken, kademeli prim gün sayısına takılanlar ise haklarını aramaya başladı. 5000 gün prim kuralının uygulanmasını bekleyen prim mağdurları seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyorlar.

asgari-002.jpg

EYT'LİLER NİSAN'DA İLK MAAŞINI ALDI

EYT'de ilk maaş heyecanı da yaşandı. 5 Nisan tarihinde ödeme alan EYT'liler de en düşün emekli maaşı 7.500 lira. Bayram ikramiyesi ise 2000 lira olaran 17 Nisan tarihinde hesaplara yatacak.

emeklilik.jpeg

KADEMELİ EMEKLİLİKTE YENİ VİRAJ

Kademeli prim mağdurlarına da müjdeli haber geldi. 9000 gün primle emekli olan Bağ-Kur'lular için 1800 gün indirimine gidileceği söyleniyor. Genelde esnaf çiftçilerin yoğunlukta olduğu Bağ-Kur emekliliğinde uzun prim günleri tarihe karışıyor.

vedat-bilgin-aa-1574315.jpg

1800 GÜN PRİM İNDİRİMİ YOLDA

1800 gün prim indirimi yapılacağını belirtilirken, buna göre Bağ-Kur'lu 7200 günle emekli olabilecek. Kulis bilgilerine göre Bakan Bilgin'in taleplere yeşil ışık yaptığı ve gerekli düzenlemelerin devam ettiği söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN