Emlakçılar için mesleki deneyim şartı kalktı: Resmi Gazete'de yayımlandı

Emlakçılar için mesleki deneyim şartı kalktı: Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, taşınmaz ticaretiyle uğraşan işletmeler için önemli bir değişiklik yapıldı. Artık, gelir veya kurumlar vergisi ile meslek odası kaydı bulunan işletmelerin 31 Aralık tarihine kadar yapacakları yetki belgesi başvurularında mesleki deneyim şartı aranmayacak. Ticaret Bakanlığı, bu süreyi 6 aya kadar uzatma yetkisine sahip olacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan karara göre, taşınmaz ticaretiyle uğraşan işletmeler için yetki belgesi alma sürecinde önemli bir değişiklik yapıldı.

MESLEKİ DENEYİM ŞARTI ARANMAYACAK

Resmi Gazete'de duyurulan kararla, gelir veya kurumlar vergisi ile meslek odası kaydı bulunan işletmelerin, 31 Aralık tarihine kadar yapacakları yetki belgesi başvurularında mesleki deneyim şartı aranmayacak. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı, bu süreyi 6 aya kadar uzatma yetkisine sahip olacak.

Emlak sektöründe kayıt dışı faaliyetlerin ve haksız rekabetin önüne geçilmesi, adil bir piyasa yapısının oluşturulması ve tüketici mağduriyetlerinin engellenmesi hedefleniyor. Ticaret Bakanlığı'nın 2018'den beri yürürlükte olan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliği, sektörde yaşanan belirli sıkıntıları gidermek amacıyla yeniden gözden geçirilmiş ve değişiklikler yapılmıştır.

Yapılan açıklamada, emlak işletmelerinin yetki belgesi almak için gerekli tüm şartları sağlamalarına rağmen mesleki deneyim şartını karşılayamamaları nedeniyle yaşadıkları zorluklara dikkat çekildi. Bu nedenle, yönetmelikte yapılan değişiklikle, bir defaya mahsus olmak üzere mesleki deneyim şartı aranmayacak ve bu durumda olan işletmelere istisnai bir düzenleme getirilecektir.

Söz konusu düzenlemeyle, emlak piyasasında kayıt dışılığın önlenmesi ve adil bir rekabet ortamının sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca, halihazırdaki yetki belgesiz faaliyet gösteren işletmelerin, idari para cezasıyla karşılaşmamaları için bu kolaylıktan faydalanarak yetki belgesi almaları teşvik ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN