Emniyet Genel Müdürlüğü, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir otel ziyareti sırasında 'jammer' kullandığı iddiası üzerine açıklama yaptı. Emniyet açıklamasında, "Belediye başkanları ve belediyeler, jammer kullanabilecek kişi, kurum ve kuruluşlar arasında sayılmamaktadır" ifadelerine yer verilerek Türk Ceza Kanunu'na göre bu kullanımın suç olduğu belirtildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında otelin güvenlik kamerasını bantlandığı ve jammer (frekans kesici) kullanıldığı iddialarına ilişkin tartışmalar devam ediyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Emniyet'in açıklamasında, "Belediye başkanları ve belediyeler, 5809 sayılı Kanun kapsamında frekans kesici (jammer) kullanabilecek kişi, kurum ve kuruluşlar arasında sayılmamaktadır. Ayrıca yetkisiz kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından haberleşmenin kesilmesi, Türk Ceza Kanununun 124. Maddesi hükümlerince suç olarak tanımlanmıştır" denildi.
Açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün herhangi bir birimi tarafından koruma görevlilerine yönelik frekans kesiciler (jammer) ile ilgili verdiği bir eğitim bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.
— Türk Polis Teşkilatı (@EmniyetGM) April 28, 2025