En düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı ortaya çıktı! Rakam tepki çekti

En düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı ortaya çıktı! Rakam tepki çekti

Kulislerde, emekli maaşlarına yapılacak zamma ilişkin dedikodular dolaşmaya başladı. 2023 yılında tartışma konusu olan en düşük emekli maaşı için 2024 yılında yapılacağı iddia edilen zam, emeklileri memnun etmedi. İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

2024 yılında geçerli olacak maaşlar, ocak ayında yapılacak zamla netleşecek. Emekli aylığı zammı için kapsamlı düzenlemeler yıl başında yapılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK 2024?

Nuray Babacan, Gazete Pencere'deki köşe yazısında, kulislerde en düşük emekli aylığının 10 bin TL'ye çıkarılacağını dile getirdi.

Hükümet, yılbaşında ortalama yüzde 50-52'lik zam öngörüyor fakat maliyenin direneceğini söyleyenlere göre ise bu oran yüzde 45 olacak. Nuray Babacan ayrıca, 2023 Kasım ayında çalışmayan emeklilere verilen ikramiyeyle ilgili kulis haberinde de, çalışan emeklilere ikramiye verilmemesiyle ilgili tepkilerin sürdüğünü belirtti.

EMEKLİ ÇİFTÇİLERE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Nuray Babacan, "Cumhurbaşkanının talimatıyla emekli çiftçilere ikramiye ödenmesi formülünün bulunduğunu öğrendik. Bunun için yasal düzenleme gerekmediği, tebliğ yayınlayarak sorunun çözüleceği ifade ediliyor. Yakında düzelttikleri hatalarını 'çiftçilere müjde' diye duyururlarsa hiç şaşırmayın. Bu eksikliği öğrenen Cumhurbaşkanının ekibine kızdığını da anımsatalım" diye yazdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN