En düşük işçi maaşı 30 bin, beyaz yakalı maaşı 60 bine çıktı! Herkes bunu konuşuyor: Türkiye'nin dev fabrikasından işçiye 3. zam

En düşük işçi maaşı 30 bin, beyaz yakalı maaşı 60 bine çıktı! Herkes bunu konuşuyor: Türkiye'nin dev fabrikasından işçiye 3. zam

Bunu duyan o fabrikaya girmek istiyor! En düşük işçi maaşı 30 bin, beyaz yakalı maaşı 60 bine çıktı! Türkiye’nin dev fabrikası enflasyonla eriyen maaşlara yılın üçüncü zammını yaptı! Herkes bunu konuşuyor...

Sakarya'da faaliyet gösteren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ (TMMT), işçi dostu politikalarıyla bilinen bir marka olarak öne çıkıyor. Normalde yılda bir kez nisan ayında zam uygulayan Toyota, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle çalışanlarının maaşlarının erimesi üzerine yıl içinde ara zam kararları almaya devam ediyor.

YILIN ÜÇÜNCÜ ZAMMI YAPILDI

toyota-maaslara-ne-kadar-zam-geldi-k.webp

Geçen yıl kasım ayında çalışanlarına ara zam uygulayan Toyota, bu geleneği bu yıl da sürdürüyor. Aralık ayında çalışanlarına yüzde 30'luk bir zam yapma kararı alan şirket, bu hamlesiyle dikkat çekti. Buna göre, 30 Aralık'ta alacakları maaşlarında çalışanlar yüzde 30'luk bir artışla karşılaşacaklar.

YILDA DÖRT KEZ ÇİFT MAAŞ ÖDEMESİ

toyota-maaslara-ne-kadar-zam-geldi.webp

Bu yıl nisan ayında yapılan normal zamdan sonra temmuz ayında yüzde 22'lik bir ara zam uygulayan Toyota, aralık ayında yapılacak bu son zamla bir yıl içinde çalışan maaşlarına toplamda üç kez zam yapmış olacak.

Toyota'nın çalışanlarına yılda dört kez çift maaş ödüyor. Toyota, geçen yıl aralık ayında tüm çalışanlarına 4 yıl için 40 bin lira promosyon parası ödemesiyle gündeme gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN