En düşük seviyeden fırlayacak! İslam Memiş atak geliyor diyerek duyurdu, altın borcu olan elini çabuk tutsun

En düşük seviyeden fırlayacak! İslam Memiş atak geliyor diyerek duyurdu, altın borcu olan elini çabuk tutsun

Altın borcu olanları yıkacak haber! En düşük seviyelerden fırlayacak! Altın borcu olan elini çabuk tutsun! Uzman isim uyardı! Böyle yükseliş görülmedi! İslam Memiş atak geliyor diyerek duyurdu...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara gram altın ve döviz piyasalarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Yatırımcılara önemli uyarılar ve tahminlerde bulunan Memiş; gram altın, dolar, euro, Borsa İstanbul, ons altın, ons gümüş ve gram gümüş için geleceğe dair değerlendirmelerde bulundu.

BORSA İSTANBUL'UN DURUMU

banner-62.jpg

Borsa İstanbul'da yaşanan yükselişe dikkat çeken Memiş, mevcut seviyelerin giriş için uygun olmadığını belirten Memiş "Ekim 15'ine kadar kendime süre tanıdım. 7500 altına sarkmadan kademeli alım yapmayacağım. Beklemeye devam ediyorum. Elimde TL ile giriş yapacaksam, euro, altın ve gümüş gibi emtialar sert geriledi. Orada maliyet düşüş olduğu için borsadaki yükselişlere göre kar etme olasılığım yüksek. Halka arzlar devam ediyor. Bir fon oluşturulacak. Büyük ihtimalle emeklilik fonu olacak ve kıdem tazminatı fonu gibi değerlendirilecek. Bu da Borsa İstanbul'a destek verecek fonlar arasında. Borsayı uzun vadede desteklemeye devam edecektir. 2024 için Borsa İstanbul'da 15 bin puanı ifade ettim ancak ekim ayı içindeki düşüşler gerçekleşmeden giriş yapmayı düşünmüyorum. 7900, yukarıda 8500 aralığını takip edeceğim." dedi.

DOLAR VE EURO DEĞERLENDİRMESİ

Dolar kuru konusunda da uyarılarda bulunan Memiş, yavaş da olsa bir yukarı trendin olduğunu vurguladı. Dövizle ticaret yapanların 2024 yılında 30 lira seviyelerini görebileceğini ifade etti. Euro-dolar paritesindeki hızlı yükselişin, doların diğer yatırım araçları karşısındaki değer kaybına neden olduğunu belirtti ve kısa vadedeki baskının devam edeceğini öngördüğünü söyledi..

ONS ALTIN 7 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

b8e44f28-altin-fiyatlari-ne-kadar.jpg

Memiş, ons altın için 1834 dolar seviyesinin 7 ayın en düşük seviyesi olduğuna dikkat çekti. Yeni bir trend oluştuğunu belirten analist, 1800-1880 dolar aralığının yeni bant aralığı olduğunu söyledi ve yıl sonunda 2000 doların üzerinde ataklar beklediğini ifade etti. Memiş, 2024 yılında ise ons altının 2350 dolara kadar yükselebileceğini öngörüyor.

Gram altın için ise Memiş, serbest piyasalarda 1660-1670 lira aralığında olduğunu belirtti. Yatırımcılara, makas aralığındaki farkın 50 lira olduğunu hatırlattı. 1700 lira altındaki değerlerin, yeni TL sahiplerine altın alım fırsatı sunduğunu belirtti. Yıl sonu tahmini olarak 2500 lira seviyelerini öngördü.

DÜŞÜŞ TRENDİ SONLANACAK

Ons gümüşün 21.41 dolar olduğunu belirten Memiş, kısa vadede düşüş trendinin sonlanacağını ve hızlı toparlanma beklendiğini ifade etti. Gram gümüşün ise 19 lira seviyesinde olduğunu belirten Memiş, düşüşlerin kalıcı olmadığını, yukarı yönlü hareketlerin beklenenden daha sert olabileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN