En lezzetli yemekler bu şehirlerde yeniyor! Türkiye’nin o şehrine gitmeyen bin pişman oluyor

En lezzetli yemekler bu şehirlerde yeniyor! Türkiye’nin o şehrine gitmeyen bin pişman oluyor

Dünyada yiyip yiyebileceğiniz en lezzetli yemekler bu şehirlerden çıkıyor. Türkiye iki şehri ile listeye giriş yapıyor buraya uğramadan giden bin pişman oluyor. Dünyada en lezzetli yemekleri yiyebileceğiniz 100 şehir belli oldu.

Taste Atlas, yine listeleri altüst etti. Michelin yıldızına sahip restoranları ve ünlü şeflerin mekanlarını tek tek inceleyen platform kullanıcı eleştirilerinin puanları, kalitesi, yemekleri ile birlikte tüm şehirleri tek tek değerlendirdi. Dünyada en lezzetli yemekler bu şehirlerde yeniyor Türkiye'nin iki şehri listeye damga vuruyor.

EN LEZZETLİ YEMEKLERİ OLAN ŞEHİRLER

floransa-italya-1.jpg

Floransa, İtalya

Listeye ilk sırada 4.71 puanla İtalya'nın Floransa kente giriyor. Kültürü, eşsiz mimarisinin yanı sıra zengin mutfak kültürü ile hem kaliteli hem de yerel lezzetleri bir arada sunan Floransa sadeliğin en lezzetli yemeklerle buluştuğu bir şehir oluyor. Burada en sevilen lezzet ise Fiorentina oluyor. Floransa'ya uğrayanlar ampredotto, ribollita gibi lezzetleri tatmadan geçemiyor.

italya-roma.jpg

Roma, İtalya

Dünyanın en lezzetli yemeklerini sunan Listenin 2 sırasında İtalya'nın Roma kenti yer alıyor. Tarihin yanı sıra basit ama etkileyici lezzetleriyle damakta eşsiz bir tat bırakan Roma, Cacio e pepe, pasta carbonara, penne arabbiata, pizza al taglio gibi farklı lezzetleri sunuyor.

lima-peru.jpg

Lima, Peru

Peru'nun başkenti Lima canlı sanat ortamı ve yerel yemekleri ile oldukça popüler bir şehir oluyor. Tazecik deniz ürünlerinin tadına bakabileceğiniz bu şehir damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. İnce dilimlenmiş çiğ balık olan tiradito, şehrin simgesel sunumlarından biri olarak kabul ediliyor. Lima'ya gidenler için butifarra, ceviche, anticuchos, mi barrunto ve salchipapas yemeden dönmemeli.

napoli-italya.jpg

Napoli, İtalya

İtalya yine listenin ilk sıralarında yer alırken bu kez Napoli, listenin dördüncü sırasına yerleşti. Margarita Pizza'nın çıkış yeri olan Napoli güçlü lezzetleri bir arada sunan eşsiz bir kent oluyor. Pizza Napoletana, spagetti napoliten, spaghetti alle vongole, spaghetti alla puttanesca ve sfogliatella ise önerilen lezzetlerin başında yer alıyor.

hong-kong.jpg

Hong Kong

Doğu ve Batının buluştuğu Metropol şehir Hong Kong ünlü Sokak Lezzetleri ile de adından söz ettiriyor. Gelişmiş Sokak kültürü alışkanlıkları ile dikkat çeken Hong Kong, char siu, kızarmış kaz, yumurtalı tart ve wonton eriştesi ile unutulmaz bir deneyim sunuyor.

mexico-city-meksika.jpg

Mexico City, Meksika

Listeye 6 sıradan giriş yapan Mexico City Cesur ve lezzetli yemekleri renkli sunumlarla turistlere sunuyor. Enchiladas suizas, torta de tamal, taco, cochinita pibil ve pambazo ise en sevilen yemekler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

new-york.jpg​​​​​​​

New York, ABD

Dünyada en çok turist çeken yerlerden biri olarak karşımıza çıkan New York City eşsiz mutfak kültürünü de dünyaya yayıyor. Çavdarlı pastırma, New York usulü cheesecake, New York simitleri, hot dog gibi pek çok farklı lezzet seçeneği sunuyor.

paris-1.jpg

Paris, Fransa

Romantik kent Fransa gastronomi cenneti olarak size gülümsüyor. Tazecik bagetleri, kruvasanları ve krepleri ile dikkat çeken Paris hem aşkın hem de lezzetin cenneti oluyor. parise yolu düşenlerin escargot, confit de canard, steak frites, croque mansieur ve makaron gibi lezzetleri de mutlaka denemesi gerekiyor.

japonya-tokyo.jpg

Tokyo, Japonya

Suşi denildiğinde akla ilk gelen yer tabii ki de Tokyo oluyor. Bremen mağazaları ile öne çıkan Tokyo, taze deniz ürünleri ile hazırlanmış nigiri suşisi ile dikkat çekiyor. Oyakodon, tsukemen, shoyu ramen ve chankonabe ise deneyebileceğiniz diğer Tokyo lezzetleri arasında bulunuyor.

milano-italya.jpg

Milano, İtalya

İtalya'dan Milano'yu listeye eklemesek olmazdı. Geleneksel Lombard mutfağının şehri olarak bilinen Milano eşsiz bir gastronomik cennet olarak karşımıza çıkmaktadır. Şehrin simgesi olan risotto alla milanese ise hemen her yerde bulabileceğiniz lezzetler arasında görülüyor. Ossobuco alla Milanese, Cotoletta alla Milanese, cassoeula ve busecca ise tatmanız gereken lezzetlerin başında gelmektedir.

LİSTENİN DEVAMINDA YER ALAN ŞEHİRLER

  • Venedik, İtalya
  • Lizbon, Portekiz
  • Sao Paulo, Brezilya
  • Jakarta, Endonezya
  • Buenos Aires, Arjantin
  • Yeni Delhi, Hindistan
  • Prag, Çek Cumhuriyeti
  • Los Angeles, ABD
  • Kyoto, Japonya
  • İstanbul, Türkiye
  • Viyana, Avusturya
  • Cenova, İtalya
  • Chicago, ABD
  • San Francisco, ABD
  • Selanik, Yunanistan
  • New Orleans, ABD
  • Londra, İngiltere
  • Bolonya, İtalya
  • St. Louis, ABD
  • Madrid, İspanya

TÜRKİYE 20. SIRADA YER ALIYOR

2 kıtayı birbirine bağlayan şehir İstanbul listeye 20. sıradan giriş yaparken geleneksel lezzetleriyle dedi Merak uyandırıyor. Cesur lezzetleri bir araya getiren İstanbul Mutfağı zengin baharat kullanımı çeşitli mutfak etkinlikleri ile de oldukça popüler bir hale gelmektedir. İstanbul'a gelenlerin en çok tercih ettiği lezzetler ise baklava, hünkar beğendi, beyti kebabı döner kebabı ve midye dolma oluyor.

Listeye giren 2. şehir ise Başkent Ankara olmaktadır. 98. sıradan giriş yapan Ankara, lezzetinde durağı oluyor. Ankara tava, Aspava, çoban kavurması, homaça ve orman kebabı gibi lezzetler Ankara yemek kültürüne adını yazdırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN