En uzun yaşayanlar oradan çıkıyor! Resmen ölümsüzlüğün sırrını bulmuşlar! Ölümsüzlük iksirinin 12 sırrı

En uzun yaşayanlar oradan çıkıyor! Resmen ölümsüzlüğün sırrını bulmuşlar! Ölümsüzlük iksirinin 12 sırrı

Dünyada en uzun yaşama sahip insanlar oradan çıkıyor. Yaptıklarıyla resmen ölümsüzlüğün sırrını keşfettiler. İşte ölümsüzlük iksirinde yer alan 12 küçük sır…

Dünyada en uzun ömürlü insanlar İtalya Adası'nda görülüyor. Yaşam süreleri ile dikkat çeken Bu kişiler ömrün en uzun olduğu Mavi Bölgeler arasında yer alıyor. 2009 yılında Yunan doktorlar ve araştırmacılar tarafından yapılan araştırma doğrultusunda İkarialıların %13'ünün 80 yaşın üzerinde olduğu tespit edildi. CNBC'de yer alan bir makalede ise Diane Kochilas İkaria’da derin aile köklerinin olduğunu ve neredeyse 20 yıldır köy evinde aşçılık okulu işlettiğini belirtti. Dünyada en uzun yaşayan insanların ne tükettiğine bakıldığında ise 12 eşsiz gıda gün yüzüne çıktı. İşte ölümsüzlük iksirinde yer alan 12 küçük sır…

kuru-fasulye-1.jpg

1 Fasulye ve baklagiller

sarimsak-1.jpg

2 Sarıms​​​​​​​ak

bakliyat-2.jpg

3 Tahıllar

İkaria diyetinde olmazsa olmaz parçalar arasında yer alan tahıllar yüksek protein açısından son derece önemlidir. Bulgur, Farro, tam buğdağlı makarna, yüksek proteinli fasülye bazlı makarnalar bunlar arasında yer alıyor.

sakarca-otu-1.jpg

4 Otlar

İkarya'da sayısız bitki bulunurken pencere kenarında bile olsa saksı dibinde taze bitki yetiştiren halk neredeyse birçok yemeği de otlarla yapıyor. Birçok ailenin dolabını tedavi edici niteliklerdeki otlardan oluştuğunu ifade eden uzmanlar defne yaprağı kekik nane gibi önemli otlara yer verildiğini belirtiyor.

kuruyemis-1.jpg

5 Fındık, kuruyemiş

zeytin-2.jpg

6 Zeytin

zeytinyagi.png

7 Zeytinyağı

deniz-tuzu.jpg

8 Deniz tuzu

Deniz tuzu Kochilas, İkarya'da kayalık kıyı şeridinde uzun yıllardır oluşan doğal tuz havzalarında biriken deniz tuzu kullanılıyor.

bal-4.jpg

9 Bal

Adada yaşayanlar hemen hemen her gün Bal tüketerek uzun ömrün sırrını işaret ediyor. Antibakteriyel bir özelliğe sahip olan balın beyaz şeker ve veya yapay tatlandırıcının aksine vücudun kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Çay ya da kahvaltılarla birlikte bol miktarda bal tüketebilirsiniz.

kuru-meyve.jpg

10 Kurutulmuş meyveler

Kurutulmuş meyveler İncir ve kuru üzüm, özellikle salatalarda ve pilavlarda kullanılıyor.

yogurt.jpg

11 Yoğurt

Geleneksel yoğurtlar keçi sütünden elde edilirken lezzetli ekşi bir tada ve kremsi bir dokuya sahip olan bu yoğurt sıklıkla tüketiliyor.

feta.jpg
​​​​​​​

12 Feta ve benzeri peynirler

Feta ve benzeri peynirler tüketen Ada halkı neredeyse beyaz peynir gibi keçi veya koyun sütünden elde edilen peynirleri doğal olarak fermente ettikten sonra tüketmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN