Enomoto'nun ikamet uzatma başvurusu reddedildi

Enomoto'nun ikamet uzatma başvurusu reddedildi

Türkiye'de ikamet eden sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto'nun ikamet uzatma başvurusu reddedildi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Enomoto, "Reddedilecek ne yaptığımı bilmiyorum" dedi. Enomoto, 19 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir söyleşide dile getirdiği 'Japon atasözü' ile ilgili, “Böyle bir Japon atasözü olmadığını gördüm” ifadelerini kullanarak sosyal medyada gündem olmuştu.

Enomoto, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “İkamet uzatma başvurum reddedildi. En yakın zamanda yurt dışına çıkmam lazım. Reddedilecek ne yaptığımı bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla red sebebi hiç açıklanmaz. Hem binlerce TL boşa gitti, hem de Türkiye’nin artık kalmamı istememesi de beni çok üzüyor. Yurt dışına çıktıktan sonra tekrar başvuru yapacağımı düşünüyorum. Ama bir kere reddedildikten sonra kabul edileceği ihtimal ne kadar var…” ifadelerini kullandı.

Gelişmenin ardından, Yoshi Enomoto'nun 19 Mayıs 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yaptığı bir sosyal medya paylaşımı gündeme geldi. Yoshi Enomoto, Erdoğan’ın Japonlara ait olduğunu söylediği atasözünü internette arattığını ancak sonuç alamadığını söylemişti. Erdoğan’ı etiketleyerek İngilizce paylaşımda bulunan Enomoto, “Böyle bir Japon atasözü olmadığını gördüm” ifadelerini kullanmıştı.

Enomoto, daha sonra yaptığı paylaşımda Göç İdaresi ile iletişime geçtiğini ve yeni bir görüşme yapacağını açıkladı. Enomoto paylaşımında şu ifadeyi kullandı: "Göç İdaresi ile iletişime geçtim. Pazartesi bir görüşme yapacağız. Evraklarıma tekrar baktığında bir sorun olmadığını görmüşler. Yani muhtemelen Türkiye'de kalmaya devam edebilirim. Çok sayıda mesaj geldiği için dönüş yapamadım ama yardım etmek istediğiniz için çok teşekkür ederim."

Türkçe paylaşımlarıyla Türkiye’de ün kazanan Yoshi Enomoto’nun sosyal medyada 127 binden fazla takipçisi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN