EPT mağduru 4A 4B 4C Bağ-Kur'lulara müjde! Prim gün sayısı eşitleniyor

EPT mağduru 4A 4B 4C Bağ-Kur'lulara müjde! Prim gün sayısı eşitleniyor

2023 yılında yaş şartının kaldırılmasıyla EYT'liler emekli olmuştu. Primlerinde kademeli emekliliğe takılanlar ise EYT'lilerle aynı hakka sahip olmak için seslerini duyurmaya çalışıyor. EYT'de prim mağduru olanları sevindiren bir gelişme yaşandı. Bakan Vedat Bilgin'den prim eşitlemesine dair haber geldi. 5000 gün prim eşitlemesi geliyor mu? İşte Bağ-Kur 4A 4B 4C'lileri heyecanlandıran haber

Meclis'ten geçen EYT düzenlemesi sonrası EYT'liler Nisan ayında zamlı maaşlarını almaya hak kazandılar. Emekli olamayanlar ise erken emeklilik yolu aramaya başladı. Bakan Bilgin'den ise prim eşitleme müjdesi geldi. 9000 günle emekli olan Bağ-Kur'lular 5 yıl erkenden emekli olabilecek. Peki EPT'liler de prim eşitliği sağlanacak mı? İşte milyonlarca emekliği ilgilendiren haber

para-sayma-yontemleri-ofix-blog-4.jpg

EYT İÇİN BORÇLANMIŞLARDI

EPT'liler 5000 gün prim eşitliği beklerken milyonlarca kişi ise EYT kapsamında emekli olmak için borçlanmayla prim ödemesi yapmıştı. Kademeli emeklilikle hayalleri suya düşen prim mağdurları, prim şartının kaldırılmasını bekliyor. Çok sayıda mağduru heyecanlandıran haber ise geldi.

fvspnxswuaeto-i.jpg

EMEKLİLİKTE PRİMLER EŞİTLENİYOR

ATO Başkanı Gürsel Baran, ise müjdeli haberi verdi. Prim taleplerini Bakan Vedat Bilgin'e ilettiklerini söyleyen Baran, Bağ-Kur'lular için erken emeklilik yolunun açılacağını belirtti.

1073411-1858729658.jpg

BAĞ-KUR'LULARA ERKEN EMEKLİLİK YOLU

9000 gün ile emekli olan Bağ-Kur'lulara 1800 gün prim uygulamasını geleceğini belirten Baran, Bağ-Kur'luların 7200 günle emekli olabileceği müjdesini verdi. Prim eşitlemesinin SSK içinde düzenlenebileceği bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN