Erbakan: Türkiye'nin üçüncü partisi olduk

Erbakan: Türkiye'nin üçüncü partisi olduk

AK Parti ile yollarını ayırarak 31 Mart yerel seçimlerine tek başına giren Yeniden Refah Partisi'nin lideri Erbakan, canlı yayında seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. Erbakan "Yüzde 6 oy aldık. Türkiye'nin üçüncü partisi olduk. Bu sonuçlar milli görüşün yeniden şahlanışıdır. yeniden refahın iktidara yürüyüşünün ayak sesleridir." dedi.

Cumhur İttifakı'na desteğini geri çekerek AK Parti'yle yolları ayıran Yeniden Refah Partisi, 31 Mart seçimlerinde büyük bir sürprize imza attı. Resmi olmayan verilere göre Yeniden Refah, ülke genelinde yüzde 6 oy oranına ulaştı. "Şanlıurfa Belediyesini, Yozgat Belediyesini kazandık. Ve 43 ilçe, 24 belde kazandık" diyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Seçimde toplama 69 belediye aldık. Bu sonuçlar milletimizin tercihin milli görüşten yana kullandığını açık şekilde göstermiştir. Bu sonuçlar milli görüşün yeniden şahlanışıdır. yeniden refahın iktidara yürüyüşünün ayak sesleridir." dedi.

Erbakan sözlerine şöyle devam etti:

"Belediye başkanlığı seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 6, belediye meclis üyeliği seçimleri de yüzde 7,8 oy oranına ulaşmıştır. 14 Mayıs seçimlerine göre belediye başkanlığında yüzde 100'ün üzerinde, meclis üyeliği seçimlerinde yüzde 150'nin üzerinde oy oranına ulaştığımız ve seçimin şampiyonu ve yıldızı olduğunu açık şekilde göstermiştir. Partimizle ilgili algı operasyonlarına, iftiralara, karalama kampanyalarına aziz milletimiz sandıkta cevap vermiştir"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN