Erdoğan Akbelen'deki kamulaştırma kararını kaldırmıştı: Cumhur İttifakı Adayı Ayaydın 'Ben talep ettim' dedi

Erdoğan Akbelen'deki kamulaştırma kararını kaldırmıştı: Cumhur İttifakı Adayı Ayaydın 'Ben talep ettim' dedi

Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazilerinin maden için kamulaştırılması Cumhurbaşkanı kararı ile bugün kaldırıldı. AK Parti Muğla Adayı Aydın Ayaydın da konuyla ilgili paylaşımda bulunurken, "Cumhurbaşkanımız talebimizi olumlu karşıladı" dedi.

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy, Çamköy ve Karacahisar mahallelerindeki 190 parsel tarım arazisinin linyit madeni sahası olarak kullanılması için yapılan kamulaştırma kararı, Cumhurbaşkanı tarafından alınan son kararla iptal edildi. Bu gelişme, kamuoyunda geniş yankı bulurken, eski CHP'li ve şimdi AK Parti ve Cumhur İttifakı Muğla Adayı olan Aydın Ayaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 'Talebimizi olumlu karşıladı' diyerek teşekkürlerini iletti.

'TALEBİMİZİ OLUMLU KARŞILADI'

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından Ayaydın, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sundu. Ayaydın, "Marmaris ve Fethiye körfezlerinin can çekiştiğini ilettiğim anda tüm imkanları seferber eden sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tarım arazilerimiz ve köylerimiz adına yaptığımız girişimde de talebimizi olumlu karşıladı" ifadelerini kullandı.

Ayaydın, Halaçoğlu'nun iddiasını yalanladıAydın Ayaydın

Muğla Milas'taki İkizköy, Çamköy ve Karacahisar mahallelerinde bulunan 190 parsellik tarım arazisinin linyit maden sahası olarak kullanılması planı, kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştı.

'BENİM DE İÇİM EL VERMİYOR'

Ayaydın, açıklamasında, "Muğla’nın tarım bölgelerinin linyit sahası olarak kullanılmasına da bir Muğlalı olarak benim de içim el vermiyor. Muğla’nın denizine, yeşiline sahip çıkmamız gerektiğini her gittiğim yerde vurguladım vurgulamaya devam edeceğim" diyerek Muğla'nın doğal güzelliklerine sahip çıkmak için kararlılığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN