Erdoğan BAE’ye gitti

Erdoğan BAE’ye gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid'in daveti üzerine Dubai'de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katılmak üzere yola çıktı. Erdoğan, zirveye onur konuğu olarak iştirak edeceğini belirterek, "Bu yılki zirvede ikili temaslarımızı güçlendireceğimiz gibi diğer devlet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi ziyaret için Dubai'ye gitti. Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid'in daveti üzerine düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katılacak. Bakanlar Toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, Erdoğan'ın zirveye onur konuğu olarak davet edildiği belirtildi ve ikili temasların yanı sıra diğer devlet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştirileceği ifade edildi.

Erdoğan, BAE ziyaretinin ardından Mısır Cumhurbaşkanı El-Sisi'nin daveti üzerine Kahire'ye gideceğini açıkladı. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile ekonomi, ticaret, turizm, enerji ve savunma gibi konuların yanı sıra İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının da gündemde olacağı bildirildi.

Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Valisi Vasip Şahin ve ilgililer tarafından uğurlanan Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat da eşlik etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN