Erdoğan: Faiz ve enflasyonu görüyoruz bunların hepsi gelip geçici

Erdoğan: Faiz ve enflasyonu görüyoruz bunların hepsi gelip geçici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da düzenlenen bir dizi etkinliğe katıldı. Erdoğan burada halka hitap etti. Gündeminde yüksek enflasyon ve faizler vardı. Erdoğan konuşmasında, "Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek ve daha da düşecek. Bunlar gelip geçici şeyler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da; “Enflasyonun farkındayız, biliyoruz, görüyoruz. Faizle mücadelemi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek daha da düşecek. Döviz kurul istikrara kavuşur, enflasyon düşer pahalılık ortadan kalkar. Bunların hepsi gelip geçici” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dereli'nin ardından Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğalgaz Dağıtım Hattı Altyapı Projesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada yine muhalefete ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi. Erdoğan'ın konuşması satır başlarıyla şöyle:

BİZ SÖZ VERİRSEK YAPARIZ: Giresun'un tamamında tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Az önce Dereli'deydim. Ağustos 2020'de meydana gelen sel felaketinde 7 ilçemizde can ve mal kayıpları yaşamıştık. En çok hasar Dereli'de olmuştu. Dereli'yi konut-işyeri ve altyapısıyla yeni baştan inşa ettik. Bu ilçemizi 1 yılda tekrar ayağa kaldırdık. Biz söz verirsek yaparız. Laf değil iş üretiriz iş.

BALIKÇIYA GİTMEDİK, VATANDAŞLARIMIZIN YANINA GİTTİK: Dereli'de yapılan işler devletin ve hükümetin vatandaşına sahip çıkma gücünü imkanlarını kararlılığını göstermesi bakımından önemli bir örnektir. Sel felaketi oldu bakan arkadaşlarım ben hep beraber Doğankent'te Dereli'deydik. Balıkçıya gitmedik, vatandaşlarımızın yanına gittik. Onlarla beraber olduk. Onların dertleriyle dertlendik. Ama birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor. Öbür tarafta kar bora fırtına esiyor. Hiç umurlarında değil. Bu belediye başkanlığını ben de yaptım. Hem de İstanbul'da. Kar bora fırtına olacak deprem olacak sel olacak, yok Bodrum'a git, yok şuraya buraya git. Bizim kitabımızda halkınla beraber olacaksın.

DEVLETSİN DEVLET, SEN ONLARI KENDİ BAŞINA BIRAKAMAZSIN: Ah kardeşlerim ah. İşte deprem felaketlerinde o yangın afetlerinde benim arkadaşlarım neredeydiler? Antalya'da. Neredeydiler? Muğla'da. Neredeydiler? Kastamonu'da Bozkurt'ta. Peki Cumhurbaşkanı neredeydi? O da onların yanındaydı. Tek tek dolaştık. Ne eksiği var? Traktör. Traktörünü gönderdik. Ne eksiği var? Binalar yanmış, yıkılmış. Hemen o binalar da yapılıyor. Aynen Dereli'de olduğu gibi. Niye? Devletsin devlet. Sen onları kendi başına bırakamazsın. Hemen onların yanında yerini alacaksın. Eksikleri bir an önce gidereceksin. Felaket mi oldu, bunu gidereceksin. Çünkü görevin bunu gerektiriyor.

FERHAT OLMAK HER KİŞİNİN KARI DEĞİL: Biliyorsunuz 2002 yılında ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde milletimize ne demiştik? ‘Türkiye'yi dört temel taş üzerinde yükselteceğiz. Eğitim, sağlık, adalet. Bunların üzerinde yükselteceğiz’ demiştik. Bunlar yetmez. Başka? ‘Ulaşım’ dedik. ‘Enerji’ dedik. ‘Tarım’ dedik. ‘Politika’ dedik. Bütün bunlar üzerinde yükselen bir Türkiye'yi inşa ettik. İşte ben şimdi görüyorum ki Giresun bizden aldığı bu enerjiyle şu anda karşımdaki topluluğa bakıyorum, aynı sinerji burada da var. Zira demek ki birbirimize aşığız. Aşk öyle bir şeydir ki kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Biz sizi seviyoruz. Ve siz de yok oluyoruz. Ve bununla da kalmıyoruz. Eğitimde 76 üniversiteyle başladık. Şu anda Türkiye'nin 81 vilayetinde 206 üniversitemiz var. Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Ya biz dertliyiz be. Biz bu millete aşığız aşık. Ve bizi bu dert yollara döktük. Biz Ferhat olduk. Siz Şirin dağları deldik Şirin'e ulaştık. Öyle Ferhat olmak her kişinin karı değil.

BAŞIMIZA GELMEYEN ŞEY KALMADI: Tarımda taşkın koruma, istihdama yönelik projeleri de gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz yeni binasıyla daha güzel hizmet verecektir. Böylelikle bugün burada 1 milyar 398 milyon TL'lik, 78 kalem eserin açılışını yapmış oluyoruz. Ülkemizi hakkettiği demokrasi seviyesinin gerisinde bırakmak için milletçe başımıza gelmeyen şey kalmadı. Osmanlı'yı bu sebeple yıktılar. Tek parti faşizminden, darbelere kadar kullanmadık araç bırakmadılar.

MİLLETİMİZ BU TUZAKLARI GÖRDÜ: Milletimiz bu tuzakları gördü. Bozmayı bildi. Nice siyaset ve devlet adamına verilen büyük desteğin arkasında bu vardır. Bu 20 yıla baktığımızda nice büyük sınavları aştığımızı görüyoruz. Darbe girişiminden ekonomik tetikçiliklere kadar atlatmadığımız badire kalmadı. Pek çok devlet paramparça oldu. Rusya-Ukrayna arasındaki gelişmeleri görüyorsunuz.

BUNLAR DAHA KENDİ PARTİLERİNİ YÖNETMEKTEN ACİZLER: Bölgesinde ve dünyada güçlenen devletimiz, giderek büyüyen bir ekonomimiz var. Geleceğe güvenle bakmak için gereken her türlü imkana sahibiz. Güven ve istikrar bizi dünyada güçlü ülkeler arasına yerleştirdi. Son yıllarda tüm güçleriyle ekonomimize yükleniyorlar. Hatırlayın güya dünyanın en büyük ülkesinin başındaki kişi Türkiye ekonomisini mahvetme tehditleri savurdu. Şimdi soruyorum Gabar'da Cudi'de nerede o teröristler hepsini mağaralara gömeceğiz dedik, gömdük mü gömeceğiz dedik mi... Benim vatandaşım sokaklara çıkamıyordu. Çıkıyor mu... Biz bunların inlerine ineceğiz dediğimizde dalga geçiyorlardı. Ülkemizdeki kimi çevreler bu gavurların değirmenlerine su taşımak için birbirileriyle yarıştı. Hamdolsun başaramadılar, başaramayacaklar... Cumhur ittifakı olarak bunların üzerine gidiyoruz... Gitmeye devam edeceğiz. Yalanla milleti kandıracaklarını düşünüyorlar. Bunlar daha kendi partilerini yönetmekten acizler, belediyelerinde şehirlere hizmet etmekten acizler...

ENFLASYON DAHA DA DÜŞECEK: Geçtiğimiz aralık ayının 20'sine kadar suni dalgalanmanın önünü nasıl kestiğimizi biliyorsunuz. Piyasanın kendi dinamikleri içinde bu dalgalanmanın durulmasını bekledik, hemen tedbirlerimizi aldık, mekanizmamızı kurduk... Enflasyonun farkındayız, biliyoruz, görüyoruz. Faizle mücadelemi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek daha da düşecek. Asgari ücrette verdiğimiz sözü tuttuk mu... Tuttuk 4 bin 250 TL'ye asgari ücreti çıkardık... Memur ve emekli maaşlarında yüksek oranlı artışlarla insanımızı enflasyona ezdirmedik. Döviz kurul istikrara kavuşur, enflasyon düşer pahalılık ortadan kalkar. Bunların hepsi gelip geçici. Milletimizin bizimle beraber yürümesini istiyoruz. Onlar laf üretir biz iş üretiriz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmadan yediğimiz her lokma bize zehirdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (50)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
50 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN