Erdoğan İsveç'e NATO kapısını kapattı: Teröre kucak açanlara destek veremeyiz

Erdoğan İsveç'e NATO kapısını kapattı: Teröre kucak açanlara destek veremeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü katılacağı NATO, İsveç ve Türkiye zirvesi öncesinde NATO Üyeleri'nin gündem maddesi olan İsveç'in üyeliği için net mesaj verdi. Erdoğan, İsveç'in teröristlerle iş birliği içinde olduğuna vurgu yaparak, "Binlerce insanı katletmiş katillere kucak açması kabul edilemez. Teröristlere kucak açanlara onay veremeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi ve 12. Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın burada gerçekleştirdiği konuşmanın gündem maddesi ise İsveç'in NATO Üyeliği oldu. Net mesajlarda bulunan Erdoğan, İsveç'in hala Türkiye'nin istediği tavrı sergileyemediğini ifade etti. "Madrid'de verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz" şeklinde konuşan Erdoğan, Binlerce insanı katletmiş katillere kucak açması kabul edilemez. Teröristlere kucak açanlara onay veremeyiz" dedi.

Erdoğan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Güncel şartlara göre, kurumlarımızın sürekli bir tekamül içinde olması gerekiyor. Başarıyı sadece geçmişte kıyasta ararsak yerinde saymaktan kurtulamayız: Yeni yapının durağanlaşmasına izin veremeyiz.

2016 yılında başlayan dönüşümün daha uzun vadeli bir perspektifle olgunlaştırılmasında yarar vardır. Milli Savunma Üniversitemizin katlettiği bu mesafeyi takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum

Emniyet teşkilatımız, terörle mücadelede istihbarat birimlerimiz güvenliği teminde, askeri unsuzlarımız vatanımız her yerinin korunmasında görevlerini en güzel şekilde yerine getiriyor. Geldiğimiz nokta önemli olmakla birlikte elbette yeterli değildir. Kurumlarımızın sürekli bir tekabül içinde olması gerekiyor. Başarıyı sadece geçmişle kıyaslarsak yerinde saymaktan kurtulamayız. Değişim ve yenilenme ihtiyacının uzun soluklu olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz.

7317468

Dünyadaki devletlerin çoğunun geçmişi birkaç yüzyıl ile sınırlıyken 2 bin 232 yıl önce bizler düzenli ordu kurmuş bir milletiz. TSK, şanlı tarihiyle kurduğumuz köprünün bir sembolüdür. Burası güzide bir ocaktır. Bu kahramanlar ocağıdır. Dost, kardeş, soydaş ülkeler için de bir umut meşalesidir. Sadece yurt savunmalarında değil, dünyada da önemli roller üstlenmişti.

'KİMSEYE HAKSIZLIK YAPMADIK'

Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyanın en güçlü orduları arasında yer alıyor. Ne milletimize ne de ordumuza asla halel getirmedik. Kimsenin malına, mülküne zarar verdik. Kimsenin namusuna el uzatmadık. Kimseye haksızlık, hukuksuzluk yapmadık. Bu uğurda nice evladımızı şehit verdik.

Hiçbir mazlumun canına kıymadık. Bize sığınan hiçbir mazlumun katiline teslim etmedik. Türkiye'nin son 71 yılda NATO ittifakına yaptığı katkılar çok az müttefik yapmıştır. Başta terörizmle kararlı mücadele olmak üzere ittifakın temel değerlerine sadakat gösterecek herkesi bağrımıza basmaya hazırız.

7317853

'TERÖRİSTLERE KUCAK AÇMASI KABUL EDİLEMEZ'

Bir süredir ülkemiz aleyhine yürütülen kampanyaları esefle karşılıyoruz. İttifakın geleceği adına endişe duyuyoruz. Finlandiya'nın üyeliğine onay vererek, ilkesel duruşumuzu ortaya koyduk. Ama teröristler anlaşma yapanlara gerekli tedbirleri gösterdik. Binlerce insanı katletmiş katillere kucak açması kabul edilemez. Teröristlere kucak açanlara onay veremeyiz.

'MADRİD'DE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI BEKLİYORUZ'

Terör örgütleriyle arasına mesafe koymayan bir ülke NATO'ya nasıl katkı yapar? Türkiye terörle arasına mesafe koyamayanlara nasıl onay verebilir? Madrid'de verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz."

YORUMLAR (17)
17 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN