Erdoğan metro açılışında İmamoğlu'nu hedef aldı: Bunu da sahiplenir malınıza sahip çıkın

Erdoğan metro açılışında İmamoğlu'nu hedef aldı: Bunu da sahiplenir malınıza sahip çıkın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantıyla katıldığı Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, konuşması esnasında İBB Başkanı İmamoğlu'nu hedef alarak "Şu anki belediye başkanı bunu da sahiplenir. millete iyi anlatmak lazım. Malınıza sahip çıkın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantıyla katıldığı Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'a "Şu anki belediye başkanı bunu da sahiplenir. Onun sahiplenmemesi için millete iyi anlatmak lazım. Murat, malınıza sahip çıkın. Sahip çıkmazsanız bu adamlar sahip çıkar" dedi.

'DESTE DESTE PARALARLA GÜNDEMDE'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dönemini hedef alarak İBB hizmetle değil deste deste paralarla gündemde" dedi. Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntüleri ortaya çıkmıştı.

1kapak-004.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na 8 dakikada gidilebilecek. Arnavutköy-Gayrettepe arasındaki ulaşım da 41 dakikaya düşecek. Projenin Halkalı istikametindeki etabını 1 yıl içinde hizmete sunmayı hedefliyoruz. 69 kilometrelik mesafesiyle Türkiye'nin en uzun raylı sistem ring hattını tamamlayacağız.

Bugün hizmete verdiğimiz eserle birlikte sadece havalimanımızın açılmasından bu yana İstanbul'a 162 kilometreye yakın raylı sistem kazandırdık.

5 YILDA BELEDİYE TARAFINDAN 8 KM METRO YAPILDI

Toplam raylı sistem mesafesi 362 km'yi buldu. Bu raylı sistemlerin büyük bölümü UAB tarafından yapılmıştır. Mesela, son 5 yılda belediye tarafından yapılan metro uzunluğu sadece 8 km'dir. Kalan tüm projeler ya daha önceki dönemden kalmadır ya da bakanlık tarafından hayata geçirilmiştir.

SORSAN 'İL BİNASI ALINDI' DİYORLAR

Bir taraftan üst geçitlerin gövdesine 'İsraf değil' derken öbür taraftan deste deste dolarlarla neyi nerede harcıyorlar belli değil. İBB hizmetle değil deste deste paralarla gündemde. Sorsan 'İl binası alındı' diyorlar, izah edemiyorlar.

İstanbul gerçek belediyeciliği ziyadesiyle hak etmektedir. Üstelik bugün İstanbul'da sadece iş bilmez, iş yapmaz, eser ve hizmet fukarası değil, tıpkı 1989'da olduğu gibi kirlenmiş bir yönetim vardır.

İSİMLER FARKLI AMA KAFALAR, KEPAZELİKLER AYNI

94 seçiminde milletimiz bunların hepsini tasfiye etti, bizi iş başına getirdi. Bir dejavu yaşıyor gibiyiz. İsimler farklı kafalar aynı, kepazelikler aynı. Bu şehirlere yazık. 31 Mart'tan sonra şehirlerimiz bu tartışmaların uzağında eser ve hizmetli günlerine yeniden dönecek.

İstanbul depreme hazırlık için yapılacak 650 bin konuta kavuşacak. İstanbul 1000 kilometreyi bulacak raylı sistem ağırlıklı projeleri konuşacak. İstanbul belediye başkanının maceralarını kibirli hırslarını değil şehrine yaptığı eserleri, projeleri, yatırımları konuşacak."

1kapak-005.jpg

'BELEDİYE BAŞKANI BUNU DA SAHİPLENİR MALINIZA SAHİP ÇIKIN'

Konuşmasının sonunda İstanbul'a bağlanan Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'a "Şu anki belediye başkanı bunu da sahiplenir. Onun sahiplenmemesi için millete iyi anlatmak lazım. Murat, malınıza sahip çıkın. Sahip çıkmazsanız bu adamlar sahip çıkar" ifadelerini kullandı.

31 MART'A KADAR ÜCRETSİZ

Erdoğan, açılışı yapılan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda seferlerin 31 Mart'a kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN