Erdoğan'a Hitler tepkisi: İsrail Büyükelçisi Türkiye'ye geri dönmeyecek

Erdoğan'a Hitler tepkisi: İsrail Büyükelçisi Türkiye'ye geri dönmeyecek

Gazze'de soykırımın bütün uygulamalarını en dehşet verici şekilde ortaya koyan İsrail, bu konudaki eleştirileri de kabul edilmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu'yu Adolf Hitler'e benzetmesine İsrail'den tepki sürüyor. Netanyahu'dan sonra İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen de köprüleri attı. Cohen, İsrail Büyükelçisi'nin Türkiye'ye dönmeyeceğini duyurdu.

7 Ekim'den hemen öncesinde ilişkilerde normalleşme sürecine girmiş olan ve yıllar sonra karşılıklı büyükelçi atayan Türkiye ile İsrail arasında Gazze'deki savaş nedeniyle yeniden patlak veren gerilim derinleşiyor.

İsrail'e karşı eleştirilerinin tonunu son haftalarda yükselten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu Yahudi Soykırımı'nın mimarı Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler'e benzetmesi sonrasında, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'den diplomatik bir rest geldi.

jj.jpg​​​​​​İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen

Haaretz gazetesinin haberine göre Cohen, "Erdoğan Türkiye cumhurbaşkanı olduğu müddetçe büyükelçilerini Türkiye'ye geri yollamayacaklarını" söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN