Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a 'taziye' mesajı: Hamaney'in ölümünden büyük üzüntü duyduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a 'taziye' mesajı: Hamaney'in ölümünden büyük üzüntü duyduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve İsrail İran'a yönelik başlattığı ortak saldırı sonucunda hayatını kaybeden İran’ın dini lideri Ali Hamaney için taziye mesajı yayımladı. Gelişmeleri tedirginlikle takip ettiklerini belirten Erdoğan, taraflar için itidal çağrısını da yineledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD ve İsrail'in ortak operasyonu sonucunda İran'ın Dini Lideri Hamaney’in dün gerçekleşen saldırılar sonucunda yaşamını yitirmesinden üzüntü duyduğunu belirtti. Erdoğan mesajında, “Komşumuz İran’ın Dinî Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in dün gerçekleşen saldırılar sonucunda hayatını kaybetmesinden üzüntü duydum” ifadelerini kullandı.

Hamaney’e Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, kardeş İran halkına başsağlığı dileklerini ileterek, “Sayın Hamaney’e Cenab-ı Allah’tan rahmet, kardeş İran halkına başsağlığı diliyor; ülkem ve milletim adına taziyelerimi iletiyorum” dedi.

“DİPLOMASİ İÇİN ÇABALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Erdoğan, mesajında bölgedeki çatışma ortamına da dikkat çekti. İran halkı başta olmak üzere bölgedeki tüm halkların huzur ve istikrarı hak ettiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin diplomasi vurgusunu yineledi.

İran halkıyla birlikte bölgedeki tüm dostlarımızın, kardeşlerimizin hak ettiği huzura ve istikrara yeniden kavuşması, bölgemizde cereyan eden çatışma ortamının son bulması ve diplomasiye dönüş için Türkiye olarak çabalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN