Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Sizin Hitler'den ne farkınız var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde İsrail'e tepki gösterdi. Netanyahu'yu Hitler'e benzeten Erdoğan, "İsrail'in Nazi kamplarını izledik değil mi? Sizin Hitler'den ne farkınız var? Bunlar bize Hitleri de aratacak. Bu Hitler'e göre daha zengin. Batı'dan alıyor destekleri." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'ne katıldı.

3-001.jpg

Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK Ödülleri kapsamında 21 farklı üniversite ve araştırma kurumundan bilim insanına 7 bilim ödülü, 1 özel ödül, 1 hizmet ödülü ve 18 teşvik ödülünü sahiplerine verdi.

4-001.jpg

Törende konuşma konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de süregelen İsrail katliamına tepki gösterdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Hitler'e benzeten Erdoğan, "Sizin Hitler'den ne farkınız var? Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Bu Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı? Yok. 80 yıl önce Nazi Almanyası'nda olduğu gibi bugün de Gazze'deki zulme 'zulüm' deme cesareti gösteren bilim insanları baskıya ve tehdide maruz bırakılmaktadır." diye konuştu.

00.jpg

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Türkiye'nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum.

'12 EVLADIMIZ ŞEHİT OLDU AMA 54 TERÖRİST YOK EDİLDİ'

12 evladımız şehit oldu. Allah rahmet etsin. Tüm ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ama bakın 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü bizim bu şehitlerimizin asla kanları yerde kalmayacak. Biz biliyoruz ki "Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ."

'ÜNİVERSİTEMİZİN OLMADIĞI İL YOK'

2022'den itibaren ülkemizde bilim, sanayi, teknoloji ve yenilikçi ekosisteminin düzenlenmesine büyük önem verdik. Bilimsel çalışmaların merkezleri olan üniversitelerimizin sayısını 76'dan 208'e yükselttik. Şu an üniversitemizin olmadığı il yok.

0000.jpg

'BİLİM İNSANLARININ ÜLKEMİZE DÖNEREK DESTEK VERMESİ ÇOK ÖNEMLİDİR'

Bir noktaya dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Fikri ve ilmi boyutu eksik her mücadele yarım kalmaya mahkumdur. Şayet; siyasi, ekonomik, diplomatik, askeri olarak tam bağımsız bir Türkiye hedefliyorsak; bilimde, teknolojide, inovasyonda, bilimsel araştırmalarda da zirveyi hedeflemek mecburiyetindeyiz. Bunun için herkesin yurt içinde ve yurt dışında bulunan tüm yetişmiş insan kaynağının desteğine ihtiyacımız vardır. Akademik ve bilimsel çalışmalarının belli bir kısmını yurt dışında yapmış, orada bilgi ve tecrübe kazanmış bilim insanlarımızın ülkemize dönerek Türkiye'nin kalkınma mücadelesine destek vermeleri çok ama çok önemlidir. Devletimiz mensubu olduğu milletine şükran borcunu ödemeyi isteyen tüm bilim insanlarının yanındadır. Her zaman da yanında olacaktır.

'İSRAİL TURNUSOL İŞLEVİ GÖRDÜ'

Gazze'de 7 Ekim'den beri çoğu çocuk ve kadın 21 binden fazla masum Filistinlinin hayatına mal olan İsrail vahşeti bir nevi turnusol işlevi gördü. Kimin gerçekten insan hak ve onurunu savunduğu kimin bunların sadece istismarını yaptığı ayan beyan ortaya çıktı. BMGK'den Uluslararası Basın Kuruluşlarına, Avrupa Birliği'nden gazeteci örgütlerine ortada ne kadar demokrasi havariliği yapan ne kadar kurum, kuruluş ve yapı varsa bu krizde hepsi sınıfta kaldı.

000.jpg

'SİZİN HİTLER'DEN NE FARKINIZ VAR?'

İsrail'in Nazi kamplarını izledik değil mi? Bu nasıl bir iştir. Hani Hitler'den garip garip bahsederler. Sizin Hitler'den ne farkınız var ya? Bunlar bize Hitleri de aratacak. Bu Hitler'e göre daha zengin. Batı'dan alıyor destekleri. Amerika'dan her türlü destek geliyor. Bu desteklerle 20 bini aşkın Gazzeliyi öldürdüler. Mazlumun yanında olan ses Müslüman Türk'ün sesidir.

Sadece uluslararası örgütler değil Batı'daki kelli felli üniversiteler de Gazze sınıfında maalesef iflas etmiştir. Gazze'deki üniversitelerin yerle yeksan edilmesi karşısında hiçbir tepki göstermediler. Uluslararası alanda ödül almış Filistinli bilim adamları ve akademisyenlerin hedef alınması karşısında seslerini yükseltemediler. Çok daha vahimi uluslararası üne sahip pek çok eğitim kurumunda öğrenciler dahil İsrail'i eleştiren herkese yönelik bir cadı avı başlatılmıştır. Tıpkı 80 yıl önce Nazi Almanyasında olduğu gibi bugün de Gazze'deki zulme zulüm diyebilme cesareti gösteren namuslu bilim insanları baskıya, şantaja ve tehdide maruz bırakılmaktadır.

Bugün Almanya hala Hitler'in bedelini ödemeye devam ediyor. Onun için Almanya'nın sesi çıkmıyor, başı önüne eğik. Ama bizim kimseye borcumuz yok. Batı'nın borcu var, borcu olduğu için ses çıkaramıyor.

00000.jpg

'TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN KAPILARI SİZLERE SONUNA KADAR AÇIKTIR'

Bölücü terör örgütü PKK'nın ve Suriye'deki uzantılarının paçavralarına düşünce özgürlüğü bahanesiyle şehrin en merkezi meydanlarına açanlar Filistin halkının sesi olmaya çalışanlara kan kusturmaktadır. Düşünebiliyor musunuz, sırf çocukların, kadınların ve sivillerin haklarını savundukları için üniversite rektörleri sorgulanıyor, kongreye hesap vermek zorunda bırakılıyor. En küçük bir eleştiri hukuk ve demokrasi sınırları içinde bile olsa en düşük bir eylem antisemitizm yaftası vurularak engelleniyor hatta suç sayılıyor.

Avrupa'sından Amerika'sına kadar özgürlüklerin beşiği denilen yerlerde faşizmin, baskının ve korku imparatorluğunun adeta kitabı yazılıyor. Gerçekten insanlık adına, demokrasi adına, fikir ve düşüncü hürriyeti adına daha sonra utançla hatırlanacak günler yaşıyoruz. Buradan sırf fikrini ifade ettiği, insanlık onurunu savunduğu için baskıya maruz kalan tüm bilim insanlarına çağrı yapıyorum. Türk üniversitelerinin kapıları sizlere sonuna kadar açıktır. Bilimsel çalışmalarınızı sürdürmeniz noktasında sizlere gereken desteği vermeye hazırız.

5-001.jpg

Rabbim Gazzeli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Vahşete, zulme ve çocuk ölümlerine karşı sesini yükselten tüm bilim insanlarını buradan bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Bu düşüncelerle ödül alan bilim insanlarımızı tekrar canı gönülden tebrik ediyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN