Erdoğan'ın İstanbul için düşündüğü isim kulislerden sızdı

Erdoğan'ın İstanbul için düşündüğü isim kulislerden sızdı

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen gün Necip Fazıl Ödülleri töreninde “31 Mart çok önemli. İstanbulumuzu ve Türkiyemizi yeniden aslına döndürmek için 31 Mart çok önemli” cümleleri dikkat çekmişti. Erdoğan'ın İstanbul’u geri almak için partisinin il, ilçe, gençlik, kadın ve milletvekillerine “Herkes İstanbul için çalışacak” talimatı verdiği ifade ediliyor. İddiaya göre Erdoğan'ın İstanbul için düşündüğü isim ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul’u CHP’den geri almayı hedefliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sık sık İstanbul’u vurgulayarak partisinin il, ilçe, gençlik ve kadın kolları ile milletvekillerinden “Herkes İstanbul için çalışacak” emrini veriyor.

İttifak anlaşmasına göre 30 büyükşehirden ikisinde MHP, 28’inde AKP adayı desteklenecek. AKP ve MHP, illerde de işbirliği yapacak ve MHP 24 ilde, AKP ise 5 ilde birbirlerinin adaylarını destekleyecek. AKP, 28 büyükşehir dahil olmak üzere illerdeki adaylarını bu ay başında açıklayacak.

Bu arada AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday olacağı merak konusu. “Erdoğan’ın tercihi”nin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olduğu söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçen gün Necip Fazıl Ödülleri töreninde “31 Mart çok önemli. İstanbulumuzu ve Türkiyemizi yeniden aslına döndürmek için 31 Mart çok önemli” ifadeleri dikkat çekmişti.

Kaynaklarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’u geri almak için partisinin il, ilçe, gençlik, kadın ve milletvekillerine “Herkes İstanbul için çalışacak” talimatı verdiği ifade ediliyor.

Erdoğan’ın, yaptığı toplantılarda milletvekillerine, “Her kapıyı çalın, her ele dokunun. İstanbul’da AKP belediyeciliğini yeniden hakim kılmak için herkes İstanbul için seferber olacak. Tüm milletvekilleri, il ilçe, gençlik, kadın kolları sahada olacak” diye seslendiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN