Erdoğan'ın market alışverişi yabancı basının da odağında

Erdoğan'ın market alışverişi yabancı basının da odağında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazar günü yaptığı market alışverişinin fotoğrafı, bugün İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ın manşetindeydi. Haberde "Fiyat artışları Türkleri rahatsız ediyor" ifadesi yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz pazar günü Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yapmış, kalite ve fiyat bakımından çok uygun olduğunu söylemişti.

Erdoğan'ın bu görüntüleri dünya basınında da yer aldı. Ünlü İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, bugün Erdoğan manşetiyle çıktı. Kapakta en üstte Erdoğan’ın önceki gün İstanbul’da yaptığı market alışverişinden bir fotoğrafa yer verdi ve “Fiyat artışları Türkleri rahatsız ediyor” başlığını kullandı.

HALKIN FİYATLARA TEPKİSİNİN ARTTIĞINI SÖYLEDİ

Sözcü'nün aktardığına göre, “Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da bir süper marketin reyonlarına bakıyor” şeklinde fotoğraf hakkında bilgi veren gazete, Türkiye’de eylülde enflasyonun yüzde 19,58 ile iki buçuk yılın zirvesine yükselerek Merkez Bankası’nın resmi hedefinin neredeyse dört katına çıktığını ve başta gıda fiyatları olmak üzere hayat pahalılığına dönük halkın tepkisinin giderek arttığını söyledi.

Türkiye’de hükümetin geçen ay süper marketlere karşı ‘makul’ olmayan fiyatlar sebebiyle soruşturma başlattığını vurgulayan gazete, Erdoğan’ın fiyat artışlarıyla ilgili perakende sektöründeki fırsatçı davranan kişileri suçladığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN