Erdoğan'ın memleketinde AK Parti'ye büyük darbe

Erdoğan'ın memleketinde AK Parti'ye büyük darbe

Sandık sonuçlarında son sayımlara yavaş yavaş gelinirken, Türkiye bütününde AK Parti'nin yaşadığı oy kaybı oldukça dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'de sandık sonuçları, AK Parti lehine olurken yüzde 18'lik bir oy kabının yaşandığı görüldü.

Türkiye, 31 Mart'ta seçim şöleni yaşarken, AK Parti'nin kaleleri sayılan illerde partinin yaşadığı ağır seçmen kayıpları dikkatleri çekti.

ERDOĞAN'IN MEMLEKETİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de AK Parti'nin bir kez daha zafer elde ettiği ancak oy oranında belirgin bir düşüş yaşandığı görüldü.

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Rize genelinde 2019 seçimlerinde yüzde 72.99 oy oranıyla belediye başkanı seçilen AK Parti adayı Rahmi Metin, bu kez yüzde 54.89 oy oranına gerileyerek seçimi kazanmasıyla AK Parti'nin oy oranının yüzde 18 düştüğünü görüldü.

İkinci sırayı ise yüzde 17.72 oy oranıyla Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Cemil Çolak aldı. Rize'de 80 binden fazla seçmenin bulunduğu bilinirken, saat 23.12 itibarıyla sandıkların yüzde 98'inin açıldığı bildirildi.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

BABAOCAĞINDA DA DURUM AYNI

Özellikle Erdoğan'ın babaocağı Güneysu ilçesinde de AK Parti adayı Rıfat Özer'in oy oranında belirgin bir düşüş yaşandı. Özer, bu kez yüzde 70.08 oy oranına ulaşırken, 2019'da yüzde 84.37 oy oranına sahipti. Güneysu'da da AK Parti'nin oy oranındaki düşüş dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN