Eris varyantı Türkiye'de! Bakan Koca açıkladı: Türkiye'de 9 kişide görüldü

Eris varyantı Türkiye'de! Bakan Koca açıkladı: Türkiye'de 9 kişide görüldü

Üzücü haber geldi! Eris varyantı Türkiye’de! Yeni bir salgın mı geliyor? Salgın endişesi tüm dünyayı yeniden sardı! Bakan Koca açıklama yaptı! Vatandaşlara uyarı verildi. Bilim adamları araştırıyor! Eris varyantı Türkiye'de 9 kişide görüldü...

Dünyayı yeniden salgın endişesi sardı. Dünyada görülen yeni vakalardan sonra Türkiye’deki durum merak konusu oldu. Tüm soru işaretlerinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının 9 kişide tespit edildiğini açıkladı.

“ENDİŞE KONUSU SAYILMAYACAK”

covid-asi2-7toe-cover.jpg

Fahrettin Koca varyantı​​​​​​​n, düşük virülansıyla bilindiğini belirterek "Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme" dedi. Hasta etme gücünün düşük olduğu Eris varyantı, yurtdışı temaslı ve aynı ilde yaşayan bireylerde tespit edildi. Mevcut tedbirlere riayet edileceği vurgulandı.

VAKA SAYISI YÜZDE 38 ARTTI

basliksiz-2-2.webp​​​​​​​

Sonbaharın gelmesiyle birlikte, uzmanlar Kovid-19 vaka sayısında artış beklentisi taşıdığını duyurdu. Omicron'un alt varyantları olan Eris ve Pirola'nın ortaya çıkmasıyla bu artışın daha da belirginleştiği ifade edildi. Dünya Sağlık Örgütü, ağustos ayında Kovid-19 bulaşan kişi sayısının yüzde 38 arttığını doğruladı.

50 ÜLKEDE YAYILDI

eris-varyanti-3.png​​​​​​​

Eris varyantı ilk kez şubat ayında Endonezya'da tespit edilmiş olup, şu an dünya genelinde en az 50 ülkede yayılmış durumda. DSÖ, Eris varyantının belirtilerinin diğer Kovid-19 varyantlarına benzer olduğunu belirtmişti.

SÜPER VARYANT: PİROLA

Son dönemde dikkatler "Eris" varyantına yoğunlaşsa da bilim insanları, spike protein üzerinde 35 mutasyonun görüldüğü "Pirola" varyantına da dikkat çekiyor. Pirola, Omicron'un bir alt varyantı olarak biliniyor ve Kovid-19 ve İnfluenza virüslerinin yol açtığı belirtileri gösteriyor. Bilim çevrelerinde "süper varyant" olarak adlandırılan Pirola'nın, aşıya karşı direnç gösterme ihtimali üzerinde duruluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN