Erken emekliliğin çözümü bulundu! O şartı sağlayan SGK’ya koşuyor! 5 sene daha erken…

Erken emekliliğin çözümü bulundu! O şartı sağlayan SGK’ya koşuyor! 5 sene daha erken…

Emeklilik için bekleyen vatandaşlar yeni açıklamaları yakından takip ediyor. Belirlenen o yaş şartını tamamlayan kişiler erken emeklilik hakkı elde edecek. Sadece 2 şartı taşımanız yeterli. İşte erken emeklilik için istenen o şartlar…

Erken emekli olmak için farklı yöntemler deneyen vatandaşlar yapılan açıklamaları da yakından takip ediyor. Belirlenen şartları sağlayarak 6 yıl erken emekli olabilirsiniz. Şartların sağlanması durumunda erken emekliliğin tadını çıkarabilirsiniz. İşte erken emeklilik için istenen o şartlar…
6 YIL DAHA ERKEN EMEKLİLİK HAKKI SAĞLANACAK
SGK tarafından yapılan açıklamalar kapsamında erken emekli olmak için farklı yöntemler sunuluyor. Belirlenen şartları sağlayan kişilerin erken emeklilik hakkından yararlanabileceği belirtildi. Birçok vatandaşın yakından takip ettiği açıklamalar kapsamında 50 ve 51 yaşını dolduranların hızlı bir şekilde emekli olabileceği aktarıldı. 6 yıl daha erken emekli olabilmek için neler yapılabileceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN HANGİ ŞARTLAR İSTENİYOR?

SGK tarafından belirlenen prim gün sayısı ile birlikte erken emeklilik hakkı elde edebilirsiniz. Bu kapsamda emekli olmak için gün Sayan vatandaşların prim gün sayısını ödeyerek erken emeklilik hakkından yararlanabileceği aktarıldı. Bu kapsamda prim gün sayısını tamamlayan vatandaşlar emekliliğin tadını çıkaracak. Erken emeklilik için istenen şartlar şu şekildedir:

emekli-para.jpg

  • Belirlenen prim gün sayısını ödemek,
  • Ödemeleri düzenli olarak yapmak,
  • Belirlenen yaş sınırını tamamlamak,
  • Sosyal Güvenlik mevzuatına uygun bir şekilde çalışmak şartları isteniyor.


ERKEN EMEKLİLİK PRİM GÜN SAYISI VE YAŞ ŞARTI NELERDİR?

Prim ödemelerinin düzenli olması durumunda erken emeklilik hakkından yararlanabilirsiniz. Prim gününde ödemelerini tamamlayan vatandaşlar için geçerli olacak prim gün sayısı veya şartı şu şekildedir:

para-eyt.jpg

  • 09 Eylül 1999 – 31 Aralık 2008 arasında sigortalılık süresi 7000 gün, emeklilik yaşı 60 olarak netleşmiştir.
  • 24 Mayıs 1997 – 23 Kasım 1998 tarihlerinde sigortalı süresi 25 yıl, gün sayısı 5900 ve emeklilik yaşı 57 olanlar için geçerlidir.
  • 24 Mayıs 1994 – 23 Kasım 1995 arasında sigortalılık süresi 25 yıl, gün sayısı 5750 ve emeklilik yaşı 55 olarak belirlenmiştir.
  • 24 Mayıs 1991 – 23 Kasım 1992 yılları arasında sigortalılık süresi 25 yıl, gün sayısı 5600 ve emeklilik yaşı 53 olarak belirlendi.
  • 24 Mayıs 1988 – 23 Kasım 1989 yıllarında sigortalılık süresi 25 yıl, gün sayısı 5450 ve emeklilik yaşı 51 belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN