Erken emeklilikte bir kapı daha açılıyor! Özgür Erdursun o tarihi işaret etti, prim günü...

Erken emeklilikte bir kapı daha açılıyor! Özgür Erdursun o tarihi işaret etti, prim günü...

Emekli olmayı bekleyenleri sevindirecek haber geldi! Sonunda emekli oluyorsunuz! Erken emeklilikte bir kapı daha açılıyor! Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun o tarihi işaret etti! O tarihte prim günü...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, erken emeklilikle ilgili önemli gelişmeleri sosyal medya hesabından duyurdu. Yapılan çalışmaların, 4A SGK ve 4B BAĞ-KUR kategorisindeki bireylerin prim gün sayılarını dengelemeyi amaçladığı belirtildi.

ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ

348b59be-1681-4286-9c76-c7f6d2374f78.jpg

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sonrasında, milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısının açılacağı müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Özellikle küçük esnaf için bu gelişme önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

PRİM GÜN SAYISI DÜŞECEK

Erdursun'un paylaşımına göre, 1 Ekimde Meclis'in açılmasıyla birlikte BAĞ-KUR emeklilik süresiyle ilgili önemli bir yasal düzenleme görüşülecek. BAĞ-KUR prim gün sayısının 9000'den 7200 güne düşeceği haberleri kamuoyunda geniş yankı buldu.

TÜM BAĞ-KUR'LULARI KAPSAYACAK MI?

Ancak, bu düzenlemeyle ilgili belirsizlikler de bulunuyor. Erdursun'un söylediklerine göre özellikle kimlerin "BAĞ-KUR'lu" olarak kabul edileceği ve bu düzenlemenin kimleri kapsayacağı konusunda net bilgiler henüz paylaşılmış değil. Şirket ortakları, şahıs işletmeleri, basit usul işletmeler, isteğe bağlı prim ödeyenler ve yurt dışı borçlanması yapanlar gibi farklı durumların nasıl ele alınacağı, Meclis'e sunulan yasa teklifiyle netlik kazanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN