Erkenci hasat başladı, fiyatı altınla yarıştı! Almak hayal görmek bedava: 'Bir çocuğa bakar gibi bakıyoruz'

Erkenci hasat başladı, fiyatı altınla yarıştı! Almak hayal görmek bedava: 'Bir çocuğa bakar gibi bakıyoruz'

Manisa’da sezonun ilk ürünlerinin toplandığı erkenci hasat başladı, fiyatı altınla yarıştı. Herkesin bayılarak yediği o meyvenin kilosu sembolik olarak 2.000 liradan tüccarlara satıldı. İşte detaylar…

Türkiye’de erkenci kiraz üretim merkezi olarak bilinen Manisa Şehzadeler ilçesinde bu sezonun ilk hasadı yapıldı. Aşağı Çobanisa Mahallesi’nde bulunan bahçesinde olgunlaşan “Cristobalina” cinsi kirazların hasadını yapan üretici Mehmet Bülbül, yaklaşık 300 kiloluk ürünü alım merkezine ulaştırdı.

Bu senenin ilk kirazının alım merkezine getirilmesiyle birlikte de sembolik açık artırma yapıldı. İlk kirazların kilosu sembolik olarak 2.000 TL’den tüccar Malkoç Fatihoğlu ile Kerim Sincar tarafından satın alındı.

manisada-erkenci-kiraz-hasadi-1.jpg

“BİR ÇOCUĞA BAKAR GİBİ BAKIYORUZ”

Üretici Mehmet Bülbül kiraz üretimiyle ilgili konuşarak, "Bir çocuğa evde nasıl bakılırsa bu ağaçlara aynı ilgiyle bakıyoruz. Emeği gerçekten fazla, tabii girdi maliyetlerimiz de çok yükseldi. Tonaj olarak geçen seneye göre biraz daha iyiyiz. Geçen sene ihracatçılarımız yaklaşık 70 ila 80 bin ton civarında ihracat açıkladı. Bu yıl inşallah 100 bin tonu aşar. Bütün çiftçilere bol kazançlı, bereketli bir yıl diliyorum" dedi.

Tüccar Malkoç Fatihoğlu da ilk ürünü getiren üreticiye ödül vermek için 2.000 TL fiyat belirlediklerini söyleyerek, ürünü Dubai’ye göndermeyi planladıklarını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN