Erkenden hasadı başladı, kilosu 18 TL’den satılıyor! Hem sanayiye gidiyor hem de tohum oluyor!

Erkenden hasadı başladı, kilosu 18 TL’den satılıyor! Hem sanayiye gidiyor hem de tohum oluyor!

Türkiye'de herkesin bayıla bayıla tükettiği o sebzede erkenci hasat başladı. Adana'nın verimli topraklarında yetiştiriliyor hem sanayiye gönderiliyor hem de tohum olarak kullanılıyor. Kilosu 18 TL eder üründe 5,5 milyon ton üretim yapılıyor.

Adana'da üretilen erkenci patateslerde hasat süreci başladı. Hem sanayide kullanılan hem de Tohumluk olarak ayrılan erkenci patatesler için açıklamada bulunan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Merkez Çukurova ilçesinde patates hasadı yapılan tarlaları tek tek gezdi.

5,5 MİLYON TON ÜRETİM YAPILDI

Anadolu Ajansı'nın haberinde yer alan bilgiler doğrultusunda Türkiye'de geçtiğimiz yıl yaklaşık 1,5 milyon dekarlık alanda 5,5 milyon ton civarında patates üretimi yapıldığı ifade edildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kökçüoğlu, adına da geçtiğimiz yıl 60.000 dekarlık alanda 200.000 tonluk üretim yapıldığını söyledi. Bu yıl üretim alanlarında hem de rekoltede %10 artış yaşanmasını beklediklerini ifade eder Kökçüoğlu, “Biz tarımsal üretim planlaması kapsamında patates üretimini de planlıyoruz. Ürün fiyatının hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur etmemesini istiyoruz. İhtiyacımız kadar patates üretmek istiyoruz." dedi.

patates-hasat.jpg

Türkiye'de patates üretiminde 10 sıradan listeye giren Adana, patateste erken hasat süreci için düğmeye bastı. Kökçüoğlu, erken hasat edilmesinin yanı sıra ürünün hem sanayi hem de tohumluk olarak kullanılmasının da ekonomi büyük katkı sağlandığını ifade ettim.

KİLOSU 18 TL'DEN SATILIYOR

Patates üretimi yapan Tuna Yıldırım 120.000 dönümde patates ekimi yaptıklarını söyledi. Girdi maliyeti yüksek olan ürünün kilogram fiyatının tarlada 17-18'den satıldığını ifade eden Tuna dekar başına 4,5-5 ton verim alındığını da vurguladı.

patates-hasadi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN