Erzincan'daki kuş cennetinde korkutan yangın

Erzincan'daki kuş cennetinde korkutan yangın

Erzincan'da Ekşisu Sazlıkları Sulak Alan Koruma Sahası'nda gece saatlerinde çıkan yangın 10 dönümlük alana yayıldı. Arazinin bataklık olması nedeniyle itfaiye ekipleri alana giremeyen itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etme çalışmaları devam ediyor.

Erzincan'da kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Ekşisu Sazlıkları Sulak Alan Koruma Sahası'nda gece saatlerinde bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın otların kuru olması nedeniyle hızla yayıldı. 10 dönümlük alana yayılan alevler nedeniyle bölgenin hemen yan tarafında bulunan ve içerisinde birçok kuş ve bitki türünü barındıran sahada tehlike altında kaldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri arazinin bataklık ve engebeli olması nedeni ile itfaiye bölgeye giremedi. Jandarma ekipleri de bölgede alevlerin olası tehlikesine karşı nöbet tuttu. İtfaiye görevlilerinin yangını söndürmek için çalışmaları devam ediyor.

1.jpg

DAHA ÖNCE DE YANGIN ÇIKMIŞTI

8 bin 736 hektar alana sahip Ekşisu Sazlıkları 2 çift yaşamlı, 7 memeli ve 5 sürüngen cinsi hayvanın yanı sıra 100 üzerinde kuş ile endemik türler de dahil 258 bitki çeşidini barındırıyor. Öte yandan Ekşisu Sazlığı'nda 2009 yılında çıkan yangında birçok kuş ve bitki türü zarar görmüş 2 bin hektarlık alan yanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN