Eski AB Komisyonu Başkanı Jacques Delors hayata gözlerini yumdu

Eski AB Komisyonu Başkanı Jacques Delors hayata gözlerini yumdu

Avrupa Komisyonu'nun eski başkanlarından Jacques Delors, 27 Aralık sabahı Paris'teki evinde uyuduğu sırada 98 yaşında vefat etti. Jacques Delors'un ölüm haberini Sosyalist Partili Lille Belediye Başkanı olan kızı Martine Aubry kamuoyu ile paylaştı.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand’ın kabinesinde maliye bakanlığı yapan Delors yaşamını yitirdi.1985-1995 yılları arasında Avrupa Komisyonu Başkanı oldu.

Bu dönemde Avrupa Tek Pazarı’nın kurulması, Schengen Anlaşmaları’nın imzalanması, Ekonomik ve Parasal Birlik sistemi gibi girişimleriyle günümüz AB’sinin oluşmasında etkili olmuştu.

Eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın kabinesinde Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Delors, 1995 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kamuoyu yoklamalarında açık ara önde olmasına rağmen aday olmayı reddederek solu hayal kırıklığına uğrattı.

MACRON 'AVRUPA'NIN TÜKENMEZ USTASI' DİYEREK ANDI

Mitterrand döneminde kamu maliyesi başkanı olarak 1982'de uygulamaya konulan kemer sıkma önlemlerinin öncülerinden biri oldu ve Fransa'nın enflasyona sürüklenmesini önledi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, X platformu (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda, Delors'a saygılarını sunarak "Avrupa'nın tükenmez ustası" ve "İnsani adalet savaşçısı" olarak tanımladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN