Eski bakan Faruk Çelik'ten 'Payitaht' çıkışı: O diziden dolayı kırgınım

Eski bakan Faruk Çelik'ten 'Payitaht' çıkışı: O diziden dolayı kırgınım

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TRT'de yayınlanan Payitaht dizisinin bir sahnesinden dolayı hala kırgın olduğunu söyledi. Çelik, "Açın Payitaht dizisini izleyin. Kırgınım… Et lobisinden birisi o dizide oynadı. Şunu söylüyorum; her alanda lobi var! İthalata dayalı anlayışı savunan bir yapı var. Bizim yapmamız gereken bunu kırmak, üretimi teşvik etmekti. Yapmaya çalıştık ama ömrümüz yettiği kadar" şeklinde konuştu.

Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile söyleşi yaptı. Faruk Çelik, söyleşide, görevden alınmasından 9 ay sonra TRT'de yayınlanan Payitaht dizisindeki bir sahneye olan kırgınlığından da bahsetti.

Erkin, söyleşide Faruk Çelik'e bakanlıktan alınmadan önce yaptığı son konuşmasındaki "Haksız kazanç sağlayanlar ve piyasada 80 milyonun çok daha pahalı tüketimine vesile olanlar var. Onları biz izliyoruz ve bunlar 5-6 firmadan ibarettir. Bunlara müsaade etmeyeceğiz" sözlerini hatırlattı.

'İTHALAT LOBİLERİNİN İŞİ'

Bunun üzerine Çelik, bu konuda kırgın olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Açın Payitaht dizisini izleyin. Kırgınım… TRT'de yayınlandı biliyorsunuz. Orada göreceksiniz. Et lobisinden birisi o dizide oynadı. Şunu söylüyorum; her alanda lobi var! İlaç sektöründe de aynı! İthalata dayalı anlayışı savunan bir yapı var. Bizim yapmamız gereken bunu kırmak, üretimi teşvik etmekti. Yapmaya çalıştık ama ömrümüz yettiği kadar. Anlatacak çok şey var. İthalat lobilerinin işi bu. ‘Hazır var. Ne gerek var. Daha uygun getiririz' diyorlar ama uzun vadede daha pahalıya patlıyor."

PAYİTAHT DİZİSİNİN 48'İNCİ BÖLÜMÜNDE NE OLDU?

Gıda Tarım Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Faruk Çelik, 19 Temmuz 2017'de görevden alındı.

Faruk Çelik'in görevden alınmasından 9 ay sonra 28 Nisan 2018'de TRT'de yayınlanan Payitaht dizisinin 48. bölümünde şöyle bir bölüm yer aldı:

"Osmanlı’da et fiyatları konu alınıyordu. II. Abdulhamid, huzuruna "Kasap Loncası Başkanı/Bakanı" ve eti ucuza satan "Cömert Çiftlik Sahibi Etçi Faruk"u çağırıyordu. Pahalı etin nedeninin sorduğunda aldığı “hayvan varlığını artırmak” yanıtından memnun olmayan Abdulhamid, "kasap loncası bakanı"nın istifasını isterken, çiftlik sahibi Faruk’u onun koltuğuna oturtmaya karar veriyordu. Abdulhamid, söz konusu sahnede ailesiyle görünen lonca başkanına da “Loncanın başına siz geçeceksiniz lakin evvela 'nam'ınızı duyurmanız gerek" ifadelerini kullanıyordu. Sahneyi ilginç kılansa “lonca başkanı/bakanı”nın kellesini alan çiftlik sahibini oynayan oyuncunun, Namet’in sahibi Faruk Kayar olmasıydı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN