Eski belediye başkanı Ökkeş Kavak'a tutuklama

Eski belediye başkanı Ökkeş Kavak'a tutuklama

6 Şubat depremlerinde yıkılan Emek Apartmanı davasında bir önceki duruşmada tahliye olan eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'a yeniden tutuklama kararı verilmişti. Kavak, teslim oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan bir binaya ilişkin hakkında dava açılan ve duruşmada tahliye edildikten sonra yapılan itiraz üzerine hakkında yakalama kararı verilen eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, teslim oldu.

Tarsus Adliyesi'ne teslim olan Kavak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla, hakkında yakalama kararı veren 5. Ağır Ceza Mahkemesine bağlandı. Kavak, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak sanığın tutuklanmasına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremde Emek Apartmanı'nın çökmesi sonucunda 38 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan 9 sanığın yargılandığı davada, Nurdağı Belediye Başkanı olan Kavak da yer alıyordu.

Sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti. Soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ile diğer iki sanığın tahliye edilmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Ancak yapılan itiraz sonucunda mahkeme, sanıkların yeniden tutuklanmasına karar vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN