Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali acı gerçeği açıkladı: "Yalan söylüyoruz, sayılar çok daha büyük..."

Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali acı gerçeği açıkladı: "Yalan söylüyoruz, sayılar çok daha büyük..."

Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 bin 419 vatandaşımızın ölümüne neden olan deprem nedeniyle Türkiye'de 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıklayarak bayrakların yarıya çekileceğini belirtti. Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali ise depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısının söylendiğinden çok daha fazla olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu.3 bin 419 vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da hissedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm ülkeyi üzüntüye boğan deprem nedeniyle Türkiye'de 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıklayarak bayrakların yarıya çekileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise 3 bin 419 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıklayarak 20 bin 534 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Deprem felaketinde can kaybı 3 bin 381'e yükseldi

FUAT OKTAY: 3 BİN 419 KAYBIMIZ VAR

Enkazdan 8 binden fazla vatandaşımızın kurtarıldığını açıklayan Fuat Oktay, "Toplamda 3 bin 419 kaybımız var. Teyit edildi. Yaralılarımız 20 bin 534. Enkazdan kurtarılanlar 8 bini geçmiş durumda. Yıkık bina sayımız 5 bin 775" diye konuştu.

Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, KARAR TV'de yayınlanan "Bi' Karar Ver" programına katılarak Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı.

whatsapp-image-2023-02-07-at-12-36-26.jpeg​​​​​​​

TEKİN KÜÇÜKALİ: YALAN SÖYLÜYORUZ SAYILAR ÇOK DAHA BÜYÜK

Eski Kızılay Başkanı Küçükali, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısının söylendiğinden çok daha fazla olduğunu vurgulayarak "Yalan söylüyoruz! 6 bin küsur bina yıkıldığını söyleyip 3 bin ölüden bahsediyoruz öyle mi! Sayılar çok daha büyük." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN