Eski MHP vekili Kaya'dan Oğan'a tepki: Ben, 'cehennemin kapılarını kapayasın' diye imza vermiştim

Eski MHP vekili Kaya'dan Oğan'a tepki: Ben, 'cehennemin kapılarını kapayasın' diye imza vermiştim

Birinci turda cumhurbaşkanı adayı olarak yarışan Sinan Oğan, ikinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu. Oğan'a birçok kesimden tepki gelirken Eski MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya açıklamada bulunarak "Ben, 'cehennemin kapılarını kapayasın' diye imza vermiştim; 'cehenneme odun taşıyasın' diye değil!" dedi.

28 Mayıs seçimleri için son haftaya girildi. Türkiye, cumhurbaşkanını seçmek için ikinci turda sandık başına gidecek. ATA İttifakı'nın adayı olarak ilk turda yarışan Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği merak konusu olmuştu. Bugün düzenlediği basın açıklamasında Oğan, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.

OĞAN'A BÜYÜK TEPKİ

Kararını duyurmasının ardından tepki çeken Oğan'a destekçilerinden de açıklamalar peş peşe geldi.

adaylık sürecinde kendisi için imza desteği veren eski MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya'dan çok sert bir tepki geldi.

'CEHENNEMİN KAPILARINI KAPAYASIN' DİYE...

Oğan'ın daha önce dile getirdiği “Cehennemin kapılarını kapatacağız. Buradan artık kim payına ne düşerse alsın” sözünü hatırlatan Atila Kaya, sosyal medya hesabından Oğan'ın daha önce kendisiyle ilgili yaptığı paylaşımın görseline yer vererek şu ifadeleri kullandı:

"Ben, “cehennemin kapılarını kapayasın” diye imza vermiştim; “cehenneme odun taşıyasın” diye değil!

Arzuladığın ikbali ‘tek adam’ın iradesinden devşirebileceğini umuyorsan; eklemlenmeye çalıştığın geleneği hiç tanıyamamışsın demektir!"

HALAÇOĞLU DA TEPKİ GÖSTERDİ

Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu da Oğan'a tepki gösterdi. Twitter'dan paylaşım yapan Halaçoğlu, "Kendisine imza verilmesini istedim, milliyetçiler ortada kalmasın diye. Ama o maalesef, dini siyasete alet edenleri, Hüda-par’ı tercih etti. Ne yazık ki senin için imza çağrısında bulunmuştum. Madem bir tarafı destekleyecektin neden cumhurbaşkanı adayı oldun?" dedi.

'TARİH ACIMASIZDIR'

Paylaşımın devamında Halaçoğlu, "Konu adaylar değildi konu denetlenemeyen, yasamanın, yürütmenin, yargının tek elde toplanıp toplanmamasıydı. Konu dürüstçe sözünde durmaktı. Konu bozuk düzenin sona ermeseydi. Konu Türk Milleti’nin ve devletinin bekası idi. Demografik yapının bozulmaması idi. Tarih acımasızdır" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN