Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı kararı sosyal medyada: Milliyetçilik de çıkarlar gündeme gelene kadarmış

Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı kararı sosyal medyada: Milliyetçilik de çıkarlar gündeme gelene kadarmış

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Sinan Oğan, bugün saat 17.00'de gerçekleştirdiği basın toplantısıyla 28 Mayıs'ta Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Bu durum sosyal medya platformu Twitter'da yankı bulurken eleştirilere sebep oldu.

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde cumhurbaşkanı için 50+1 kararı çıkmayınca seçim ikinci tura kaldı. Sandıktan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olan Sinan Oğan'a yüzde 5,17 oy çıkmıştı.

14 Mayıs'tan bu güne en çok merak edilen konulardan biri ise ATA İttifakı'nın Millet İttifakı'nı yoksa Cumhur İttifakı'nı mı destekleyeceği konusu oldu. Sinan Oğan, bugün ATA İttifakı olarak Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

'BU AÇIKLAMA ZAFER PARTİSİ'Nİ TEMSİL ETMİYOR'

Bu açıklamanın hemen ardından ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama geldi. Özdağ, bu açıklamanın sadece Sinan Oğan'ı bağladığını ifade ederken, "Özdağ, "Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacaktır" dedi.

Twitter'da ise Sinan Oğan'ın kararı gündem konusu olurken, birçok eleştiriyi de beraberinde getirdi.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN