Eskiden kilo kilo alırdık şimdi el değmiyor! Pazar poşetleri boş kalacak: İstanbul'da en çok o ürüne zam geldi

Eskiden kilo kilo alırdık şimdi el değmiyor! Pazar poşetleri boş kalacak: İstanbul'da en çok o ürüne zam geldi

Eskiden kiloyla alırdık, bana mısın demezdik! Şimdi ise el değmiyor! Pazar poşetleri bu sefer bu üründen yoksun kalacak! İstanbul'da en çok o ürüne zam geldi...

İstanbul'da yaşayanlar için mutfak alışverişlerinin dengesi Mart ayında oldukça sarsıldı. Fiyatlar öyle bir hal aldı ki, pazarda vatandaşlar o sebzeye elini dahi uzatamıyor.

MART AYININ EN ZAMLI ÜRÜNÜ

İstanbul'da en fazla fiyat artışı gösteren ürün sivri biber oldu | Ekonomi

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) yayımladığı İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi raporuna göre, Mart ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 34,34 ile sivri biber oldu. Bu artışla sivri biber, market raflarında dikkat çeken bir zirveye ulaştı.

FİYATI EN ÇOK DÜŞEN SEBZE SALATALIK OLDU

Salatalık saplarını sakın çöpe atmayın! Bunu yapan bin pişman - Egzersiz Diyet Haberleri

Diğer yandan, İstanbul'da yaşayanların sevdiği ve sofralarından eksik etmedikleri salatalık ise bu ay indirim rüzgarına kapılarak yüzde 29,42'lik bir düşüşle dikkatleri üzerine çekti. Sebzelerin kralı olan salatalık, fiyatında yaşanan bu düşüşle bütçe dostu oldu.

242 ÜRÜNDEN SADECE 25'İNİN FİYATINDA DÜŞÜŞ GÖRÜLDÜ

Zincir marketlerin önlenemez yükselişi ve gıda fiyatları

İTO'nun raporuna göre, İstanbul'da yer alan 242 üründen 121'inin perakende fiyatı artarken, 25 ürünün fiyatında düşüş gözlendi. Diğer ürünlerin fiyatı ise sabit kaldı. Artış gösteren ürünler arasında yüzde 23,45 ile ayva, yüzde 20,55 ile tuz, yüzde 16,02 ile koyun eti, yüzde 14,28 ile sucuk ve yüzde 13,11 ile dana eti dikkat çekti.

Öte yandan, düşüş gösteren ürünler arasında salatalık dışında yüzde 24,29 ile kabak, yüzde 18,97 ile bakla, yüzde 10,57 ile karnabahar, yüzde 8,48 ile ıspanak ve yüzde 7,18 ile yumurta bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN