Eskişehirliler Bilecik’e akın ediyor! Onun için gidiyorlar

Eskişehirliler Bilecik’e akın ediyor! Onun için gidiyorlar

Eskişehir başta olmak üzere çevre illerden gelen yüzlerce mantar tutkunu, Bilecik’in verimli topraklarında mantar toplama etkinliklerine katılıyor. Resmen Eskişehir’den Bilecik’e akın başladı

Bilecik, tarih ve doğa harikalarıyla dikkat çeken bir destinasyon olmanın yanı sıra bu yıl, son yarım asrın en yüksek mantar üretimini yaşayarak, mantar avcıları ve doğaseverler için yeni bir cazibe merkezi haline geldi.

Bilecik’in tarihi ve doğal güzelliklerinin ötesinde, bu sezon özellikle mantar safari turizmi büyük bir ivme kazandı. Her gün onlarca kişi, bölgede düzenlenen mantar safarilerine katılıyor ve bu yılın mantar verimliliği son 50 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

img-5990.jpeg

Özellikle Ulupınar ve Karadede köyleri çevresinde bulunan ve yerel halk arasında ‘Mıh Başı’ ve ‘Kültür Mantarı’ olarak bilinen, lezzetleriyle ünlü mantarlar büyük ilgi görüyor.

Bilecik merkezine ek olarak, özellikle Bursa ve Eskişehir’den her gün ortalama 500-600 kişi mantar toplamak için bu kente akın ediyor. Bu durum, Bilecik’e olan ilgiyi artırarak, bölgenin turizm potansiyelini daha da güçlendiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN