Ev hanımları artık kendi parasını harcayacak! Binlerce ev hanımına müjdeli haber geldi: Üçte birini devlet ödeyecek

Ev hanımları artık kendi parasını harcayacak! Binlerce ev hanımına müjdeli haber geldi: Üçte birini devlet ödeyecek

Milyonlarca ev hanımın merakla beklediği cevap geldi. Bunu yapanlara devlet destek verecek. Üçte birini ödeyerek vereceği destek sayesinde ev hanımları kendi parasını harcayabilecek. İşte tüm detaylar...

Ev hanımları için beklenen müjde verildi. Artık kendi parasını harcamaya başlayacak. O ödemelerin üçte birini devlet karşılayacak. Bunu yapan ev hanımları destekten faydalanabilecek.

EMEKLİLERİN YILINDA SIRA EV HANIMLARINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını "Emekliler Yılı" ilan etmesiyle birlikte sıra ev hanımlarına geldi. Günlük hayatımızda birçok işle ilgilenen ev kadınları sabah saatlerinde başlayan rutiniyle yemek, ütü, temizlik, çocuk bakımı, alışveriş ve daha birçok alan buluyor. Bu işlerin karşılığı olarak mesai kavramı ve sosyal güvence yolu kadınlara işaret edildi. Bu bitmeyen mesai için müjdeli haber geldi. Ev hanımlarına prim desteği sunulacak.

18013455-728xauto.webp

ÜÇTE BİRİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Prim desteği kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmaları tamamlandı. Projede ev hanımlarına 12 ay toplamında 25 bin 600 TL prim desteği verilecek. Torba yasaya girmesi öngörülen bu düzenlemeyle birlikte prim ödemelerinin üçte birini devlet karşılayacak. Asgari ücrete göre ödenecek tutarın 4 bin 357 TL olduğu açıklandı.

YIPRANMA PAYI DA BULUNUYOR

SGK Uzmanı İsa Karakaş, ATV Haber'e yaptığı konuşmada, ev hanımlarına müjdeyi verdi. Sigorta primlerinin bugün itibariyle 6 bin 400 TL olduğunu, devletin ise her ay bu miktarın 2 bin 133 TL'sini karşılayacağını anlattı. İsteğe bağlı sigorta çerçevesinde ev hanımları da emeklilikten faydalanabilecek. Ayrıca ev hanımları ve anneler için de yıpranma payı bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN