Ev kiralamada yeni dönem başlıyor! Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bunun yapılması gerekecek

Ev kiralamada yeni dönem başlıyor! Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bunun yapılması gerekecek

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son zamanlarda yoğunluk oluşan konut satışlarında boş daire arayışları sürüyor. Yeni gelişme ile birlikte alıcı kriterlerinde değişiklik yapıldı. Belirtilen yeni uygulama ile birlikte konut satışlarında kiracı ve ev sahipleri arasında "taahhütname" imzalanması gerekiyor. İşte tüm detaylar...

EV SAHİBİ VE KİRACILAR HAKKINDA YENİ GELİŞME!

Ülkemizde yaşanan olaylar ile birlikte konut ve kira fiyatlarındaki artış tüm hızıyla devam ediyor. Yaşanan artışlar ile birlikte kiracılar ile ev sahipleri arasında bazı anlaşmazlıklar dikkat çekiyor. Konutlarını satmak isteyen mal sahipleri kiracıların evinden çıkmamasından dolayı zorluklar çektiğine dikkat çekildi. Alıcılar tarafından kiracısı olan konut nedeniyle satın almaktan vazgeçilebiliyor.

Bu nedenden dolayı emlakçılar tarafından yapılan açıklama ile birlikte kiracının olduğu evlerin satılmasında zorluk yaşandığı dikkat çekti. Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair açıklamalar yapan emlakçı Şerafettin Başaran, ev sahibi dairesini satmak istediğinde kiracı ile anlaşması gerektiğini belirtti.

Tapunun değişmesi ile birlikte evin yeni sahibi kiracıyı çıkartmak istemesi durumunda 6 aylık bir süre sonrasında çıkma isteğinde bulunabilir. Konut alıcıları ise kiracının evden çıkmamasına dair sorunlarını karşılamak için kiracının olmadığı dairelere yöneldiğini açıkladı. Bu nedenden dolayı kiracı olan daire satışının bir hayli zor olduğuna dikkat çekti.

fncj0w8x0amqsi0-1.jpg

KİRACILAR EVDEN BU ŞEKİLDE ÇIKARTILIYOR!

Yaşanan gelişme ile birlikte ev sahipleri kiracıları çıkartmak için tahliye taahhütnamesi yöntemine yönelim sağladı. Evlerin kiraya verilmesi ile birlikte bazı mal sahipleri kiracıya sözleşme imzalatarak kontratın bittiği tarihte evden çıkarılmayı taahhüt etmesi isteniyor.

Noter tarafından onaylı bir şekilde taahhütname ile ev sahipleri evlerini satmak veya başka sebeplerden dolayı çıkartmak istedikleri durumlarda taahhütname ortaya çıkıyor.

kira-fiyatlarina-duzenleme-mi-geliyor-2022-kira-fiyatlari-duzenlemesi-ne-zaman-nasil-yapilacak-h62648-3e5bb.jpg

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ!

Ev sahipleri tarafından çıkartılmak istenen kiracılar için çeşitli yöntemlere başvurulduğu belirtildi. Konut sahipleri kiracılardan kira kontratının yanı sıra tahliye taahhütnamesi imzalamasını talep ediyor.

Ev sahipleri kira kontratı sözleşmesi bitmesiyle birlikte kiracıyı istedikleri zaman çıkartması için tahliye taahhütnamesini imzalattırıyor. Bu durumda ise isyan eden kiracılar çözüm arıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN