Ev sahibi kılığında milyonlarca liralık vurgun! 6 kişi gözaltında

İstanbul'da bir gayrimenkul şirketi çalışanlarının, daha önce kiralanmasına aracılık ettikleri evlerin, yıllar sonra sahipleri tarafından satışa çıkarılmasını fırsat bilerek, "ev sahibi kılığında" kapora dolandırıcılığı yaptıkları ortaya çıktı. Sözde indirim yaparak mağdurlara "Bu evi kaçırmayın, bu fırsat kaçmaz" gibi sözler sarf eden 6 şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi.

İstanbul'un Pendik ilçesinde polis ekiplerine yapılan ihbar akılalmaz bir dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, gayrimenkul şirketi çalışanlarının daha önceden kiralanmasına aracılık ettikleri evleri kullanarak milyonlarca liralık vurgun yaptığını tespit etti.

TÜM BELGELERİ SAKLAMIŞLAR

Söz konusu şirket çalışanlarının, geçmiş yıllarda kiraya verdikleri evlerin, ev sahipleri tarafından farklı firmalar aracılığıyla satışa çıkarılmasını fırsat bilerek, önceden sakladıkları evin fotoğrafları, tapu kaydı, evin konumu gibi belgeleri, ev sahiplerinin bilgisi olmadan internet üzerinden satışa sundukları saptandı.

EV SAHİBİ GİBİ ALICILARA DAİRELERİ GEZDİRDİLER

Mağdurlarla buluşarak evleri gezdiren şirket çalışanları, bu ziyaretler esnasında samimi bir ortam oluşturup fiyatta sözde indirim yaptıkları ve "Bu fiyata kaçırmayın, bu fırsat kaçmaz" diyerek insanları kandırdıkları öğrenildi.

Şüphelilerin 'Ön ödeme' adı altında milyonlarca lira para toplayarak ortadan kayboldukları tespit edildi.

6 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, düzenledikleri operasyonda 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin aynı yöntemi kullanarak 7 kişiyi dolandırdıkları belirlendi. Şüphelilerin iş yerinde yapılan aramada 1 adet tabanca ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN