Ev sahibi ve kiracılar 4 hafta içinde karar verecek! Kiralık evde yeni dönem bugün resmen başladı

Ev sahibi ve kiracılar 4 hafta içinde karar verecek! Kiralık evde yeni dönem bugün resmen başladı

Son zamanların en çok tartışılan konularından birisi olan kiracı ve ev sahibi davalarına çözüm geliyor. Yeni bir döneme girilmesiyle birlikte ev sahibi ve kiracıların davaları uzun sürmeyecek. Sadece 4 hafta içerisinde her şey sonuçlanacak. Mahkemeye gerek kalmadan yeni yöntem ile kiracı ile ev sahibi tartışması sona eriyor. İşte tüm detaylar...

Kiracı ile ev sahipleri arasında çıkan tartışmaların mahkemeye taşınması üzerine yeni bir döneme giriliyor. Sürekli olarak mahkemelik olan kiracı ve ev sahibi uzun süren davala sonucunda bir karara varılıyor.

KİRA SORUNLARI 1 AYDA ÇÖZÜLECEK

Bu durumun uzun sürmesinden ve yoğunluk oluşmasından ötürü Eylül ayı ile birlikte yeni bir sisteme geçildi. Kiracı ile ev sahibi arasındaki uyuşmazlıklar artık arabulucu sayesinde çözülecek. Kiracı ya da ev sahibi davaya gitmeden kira, komşuluk ve kat mülkiyeti sorunlarının tamamında ara bulucuyla sorunları halledecek.

Herhangi bir talep olmadan arabulucu ile anlaşma sağlanması halinde işlem sonucunda göre oranlanan bir ödeme çıkartılacak. Arabulucu tarafından verilen karar hukuki bir karar olarak kabul edilecek.

w4b691jhwvloglhb2dgh-19-8a2ab4e5eacd22b3e7c2bc4ee904e3f3-image.jpg

DAVALARINIZ REDDEDİLECEK

Yeni sisteme dair Avukat Arabulucu Umut Metin'den açıklama geldi. Kira sorunlarını çözmek için davaya gidilmeyeceğini belirten avukat, öncelikle arabulucuya danışılması gerektiğini vurguladı. Arabulucuya başvurmadan giden davacıların talebi reddedilecektir.

Arabulucuya başvuru yapmanın yönteminden bahseden Avukat Metin, ilk olarak başvurulacak arabulucuya taraflardan biri tanıdığı arabulucuya başvuru yapabilecek. Bir diğer arabulucu bulma yeri ise arabuluculuk merkezleri olduğunu belirtti. Kurumlara yapılacak başvuru ile birlikte en uygun arabulucu atanır ve kabul edilirse işlemler başlayacaktır.

hem-ev-sahibi-hem-de-kiraci-rahat-edecek-kira-anlasmazliklarindan-yeni-donem-devlet-harekete-gecti-bunu-yapmadan-kimse-dava-acamaz-h96552-f55c4.jpg

EN FAZLA 4 HAFTA SÜRÜYOR

Arabulucu bulunamadıysa adliyelerde bulunan arabuluculuk bürolarına başvuru yapılabilecek. Adalet Bakanlığı listesinde yer alan arabuluculardan birisi konuya atanabilir.

Türkiye'de hukuki sürecin uzun zamanlar almasından dolayı arabuluculuk sisteminin en fazla 4 hafta olduğunu belirten Avukat Metin, "Halbuki arabuluculuktaki anlaşma süresi en fazla 4 haftadır. Bu ikisi arasında kıyaslanamayacak derecede bir zaman farkı vardır fakat sonuçta ikisinde de eşit dereceye sahip belgeler alınır. Arabuluculuğa başvurulan sorunların en az yarısında sonuca varılıyor. Kira sorunlarında da bu oranın yüzde 60'lara varan bir sonuç vereceğini düşünüyorum. İnsanlar arabuluculara başvurmaktan çekinmesin" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN