Ev sahipleri boşuna sevinmeyin! Kira sınırı kalkıyor, yerine başka bir uygulama geliyor

Ev sahipleri boşuna sevinmeyin! Kira sınırı kalkıyor, yerine başka bir uygulama geliyor

Ev sahipleri boşuna sevinmeyin! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sınırının kalkacağını söyledi! Ancak yerine başka bir uygulama gelecek! Yüzde 25 yerine...

2022 yılının Temmuz ayında alınan karar ile konut kiralarına getirilen yıllık zam tavanı yüzde 25 olarak belirlenmişti. Bu uygulamanın ikinci yılına girdiğimiz dönemde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten önemli açıklamalar geldi. Şimşek, kira artış tavanının piyasa ekonomisine aykırı olduğunu vurgulayarak, bunun olağanüstü bir dönemde alınan geçici bir tedbir olduğunu belirtti. Yaz aylarında bu uygulamanın uzatılması için bir neden görmediğini ifade eden Şimşek, "Devam etmesi için bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum, etmesi yönünde yapılan bir çalışma da yok. Büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum" dedi.

KİRACILAR VE EV SAHİPLERİ İÇİN YENİ DÜZENLEMELER GÜNDEMDE

Kiracı ve ev sahibi herkesi ilgilendiriyor! Büyük kriz! Kira fiyatları, aidatlar... - Ekonomi Haberleri

İki yıldır yürürlükte olan kira tavanı uygulaması, yeni kiracılar ile mevcut kiracılar arasındaki kira bedellerinde büyük farklar oluşmasına neden oldu. Kira fiyatlarının yüzde 25 zam sınırının kaldırılması ve ev sahiplerinin zam oranında serbest bırakılması durumunda, kiracılar için yeni sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durumun önüne geçmek amacıyla, hükümet iki alternatif üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Birinci senaryoda, mevcut yüzde 25’lik tavanın bir yıl boyunca geçerli olacak şekilde yüzde 50’ye çıkarılması düşünülüyor. İkinci senaryoda ise kira zam sınırının ÜFE/TÜFE oranına göre belirlenmesi planlanıyor. TÜİK tarafından açıklanacak yıl sonu enflasyon oranının kira artışlarına referans olarak alınacağı yeni bir uygulamanın hayata geçirilmesi muhtemel görünüyor. Değişiklikle ilgili kesin bilgilere haziran ayında yapılacak resmi açıklama ile ulaşılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN