Ev sahiplerine gün doğdu kiracılar endişeli! Yüzde 25 sınırı kalktı peki şimdi ne olacak? Bakan Tunç’tan ilginç yöntem

Ev sahiplerine gün doğdu kiracılar endişeli! Yüzde 25 sınırı kalktı peki şimdi ne olacak? Bakan Tunç’tan ilginç yöntem

Yüksek kira artışlarından dolayı getirilen yüzde 25’lik sınır getirilmişti. Bu karar değişti. Artık ev sahipleri bu kira sınırlamasına uymayacak. Peki şimdi kira artışları nasıl hesaplanacak? Kiracıları bekleyen kötü haber

Fahiş kira artışlarından dolayı yüzde 25 sınırı kiracılarla ev sahipleri arasında sorunlara neden oldu. kiracılar, ev sahiplerinin bu kurala uymadığını belirterek şikayetçi oldu. Yüzde 25 sınırının devam edip etmeyeceği merak konusu olurken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

img-3620.jpeg

KİRA SINIRLAMASI KALKTI

Adalet Bakanı Tunç, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, “Kiralarda fahiş artışlar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için TBMM tarafından yüzde 25 sınırlandırması getirildi. Bu sınırlama bir yıl daha uzatıldı ancak Temmuz ayında sona erecek. Fahiş artışların önüne geçmek için yüzde 25 sınırı getirilmişti ancak artık bu durumun devam etmesine gerek kalmayacak” dedi.

TUNÇ: ARABULUCULARA BAŞVURSUNLAR

Bakan Tunç, 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk sürecinin başlatıldığını belirterek, “Kiracı veya ev sahibi, kira miktarı veya tahliye konularında dava açmadan önce arabulucuya başvurmak zorunda. Bu uygulama sayesinde Türkiye genelinde kira uyuşmazlıklarında arabulucuya başvurular arttı. 1 Eylül’den itibaren 21 Şubat’a kadar 129.259 başvuru yapıldı ve bunların 69.239’u anlaşmayla sonuçlandı” şeklinde konuştu.

Arabuluculuk sürecinin kira uyuşmazlıklarında önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN