Ev sahiplerine müjde kiracılara kötü haber! O karar kaldırılıyor

Ev sahiplerine müjde kiracılara kötü haber! O karar kaldırılıyor

Ekonomist Nedim Türkmen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı bir toplantıda konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırının kaldırılacağını açıkladığını yazdı.

Türkmen, AK Parti’nin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle konut kiralarının hızla yükseldiğini ve bu durumun kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirdiğini belirtti. Hükümetin 1 Temmuz 2022’de konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı getirdiğini hatırlatan Türkmen, bu kararın ölümlere yol açtığını ifade etti.

img-9595.jpeg

Nedim Türkmen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iş dünyasının temsilcileriyle yaptığı toplantının notlarını paylaştı. Türkmen’in yazısına göre, Şimşek konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılacağını duyurdu. Ayrıca Şimşek, birinci evlere ve ikinci evlere farklı vergi uygulamaları planladıklarını ve yatırım projeleri için teknoloji/strateji puanı alacak firmalara Yatırım Taahhütlü Avans Kredi (YTAK) tahsis edileceğini belirtti. Şimşek ayrıca fiyatlamanın geçmiş enflasyona değil, beklenen enflasyona göre yapılacağını ve rezerv biriktirmeye devam edileceğini söyledi.

Bakan Şimşek ayrıca cari açığın en önemli nedeninin altın ithalatı olduğunu ve enflasyonda düşüş yaşanacağını ifade etti. Türkmen’in yazısına göre, Şimşek bankacılara kural koymazlarsa memleketin hayrını düşünmeyeceklerini ve hammadde ve yarı mamul ithalatındaki gümrük vergilerinin indirilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN