Ev sahiplerine son çağrı! Elinizi çabuk tutun, son pişmanlık fayda etmez

Ev sahiplerine son çağrı! Elinizi çabuk tutun, son pişmanlık fayda etmez

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kira Geliri Beyanı İçin Vergi Affı ve Pişmanlık İndirimi Duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira geliri beyanname süresini kaçıran ev sahiplerine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, 1 milyondan fazla ev sahibine kira geliri beyanı hatırlatması için SMS gönderildiğini ve beyanname süresini kaçıranlar için vergi affı ile pişmanlık indirimi uygulanacağını duyurdu.

SMS İLE YAPILAN HATIRLATMA VE BEYANNAME SÜRESİ

Bakan Şimşek’in açıklamasına göre, 1 milyondan fazla ev sahibine gönderilen SMS’te, “Beyanname verme süresi 25 Mart 2024 tarihinde dolmuştur. Beyanname vermediyseniz 31 Ağustos 2024 tarihine kadar pişmanlık indirimi ile beyanname verebilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

VERGİ AFFI VE PİŞMANLIK İNDİRİMİ FIRSATI

Bakan Şimşek, beyanname verme süresini kaçıran ev sahiplerine 31 Ağustos 2024 tarihine kadar pişmanlık indirimi ile beyanname verme imkanı sunduklarını belirtti. Bu kapsamda, gecikme zammı ve vergi cezalarının %90’ının affedileceği bilgisini verdi.

BEYANNAME VERME İŞLEMİ

Ev sahipleri, beyannameyi Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesi üzerinden veya il/ilçe müdürlüklerine giderek verebilecekler. Beyanname verirken, kira geliri, stopaj tutarı ve varsa diğer belgelerin sunulması gerektiği hatırlatıldı.

BEYANNAME DÖNEMİ SONUÇLARI VE CEZAİ İŞLEMLER

Bakan Şimşek, 5 Nisan Cuma günü sona eren beyan dönemi içinde 1 milyon 811 bin mükellefin beyanname verdiğini ve bu beyannameler ile 399,2 milyar lira matrah ve 126,9 milyar lira vergi beyan edildiğini açıkladı. Ayrıca, beyanname vermeyen mükelleflere cezai işlem uygulanacağı ve pişmanlıkla beyanname verilmesi halinde ceza kesilmeyeceği bilgisi verildi.

Bu duyuru, kira geliri elde eden ve beyanname süresini kaçıran ev sahiplerine önemli bir fırsat sunarken, vergi yükümlülüklerini yerine getirmeleri için bir hatırlatma niteliği taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN