Evde süt yoksa 1 bardak mercimekle peynir yapın! Hem sağlıklı hem tasarruflu

Evde süt yoksa 1 bardak mercimekle peynir yapın! Hem sağlıklı hem tasarruflu

İnsanlık tarihi boyunca peynir, beslenmenin vazgeçilmez bir parçası olmuş ve genellikle inek sütünden üretilir. Ancak, günümüzde veganlar ve laktoz intoleransı olanlar için alternatif peynir çeşitleri geliştirilmekte, mercimek gibi bitkisel kaynaklar kullanılarak üretilen peynirler, geleneksel süt peynirleriyle benzer tat ve doku sunuyor. Evinizde süt yoksa 1 bardak mercimekle 1 kilo peynir yapabilirsiniz. İşte o tarif

Mercimek peyniri, sağlık bilinci yüksek bireyler için de ideal bir alternatif sunuyor. İşte, yüksek protein ve lif içeriğiyle dikkat çeken mercimekten yapılan peynir tarifi:

MALZEMELER:

1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

1. Mercimeği bir kaseye alın ve üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Mercimeği bir gün boyunca bu suda bekletin.
2. Bir gün sonra mercimeğin suyunu dökün ve iyice durulayın.
3. Mercimeği bir blendera aktarın, üzerine 4 su bardağı su ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar yüksek hızda çırpın.
4. Orta ateşte bir tava ısıtın ve içine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Hazırladığınız mercimek karışımını tavaya dökün ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışım koyulaşıp peynir kıvamına gelene kadar pişirin.
5. Karışımı ocaktan alın ve bir kalıba dökerek oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
6. Mercimek peyniri soğuduktan sonra, üzerini örtün ve buzdolabında en az bir gün dinlendirin.
7. Dinlendirilen peyniri buzdolabından çıkarın, dilimleyin ve servis yapın.

Bu basit ve sağlıklı mercimek peyniri tarifi, süt ürünleri tüketemeyen veya tüketmek istemeyenler için mükemmel bir alternatif sunar. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu peyniri denemek için sabırsızlanacaksınız. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN