Evleneceklere 150 Bin TL ödeme! Erdoğan'dan müjde geldi! Faizsiz 150 Bin TL kredi verilecek

Evleneceklere 150 Bin TL ödeme! Erdoğan'dan müjde geldi! Faizsiz 150 Bin TL kredi verilecek

Seçim sonrası vaatlerin gündemde olduğu sıralarda faizsiz evlilik kredisi için gelişmeler yaşanıyor. Son Kabine Toplantısı ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizsiz evlilik kredisine dair kritik açıklamalar geldi. Yeni bir hayata adım olacak genç çiftler için müjdelenen faizsiz kredi vaadi için merak edilen sorular cevaplandı. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de 2023 seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte vaatler gündemde yerini alıyor. Seçim sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği evlilik kredisi vaadine dair kritik açıklama geldi.

YENİ EVLENECEKLERE MÜJDE

Gündemi meşgul eden evlilik kredisi 5 Eylül tarihinde gerçekleşen son kabinenin ardından ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte akıllarda yer alan soru işaretleri giderildi. Kabine toplantısının konusu olan faizsiz evlilik kredisine dair Erdoğan, "Evlenecek gençlerimize uygun fiyatlı kredi çalışması gündemimizde." açıklamasını yaptı.

Faizsiz evlilik kredisine dair çalışmalar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sürdürülecekken, başvuru şartları ve tarihlerine dair net bir durum paylaşılmadı. Peki evlilik kredisinden kimler faydalanabilecek? Hangi bankalar evlilik kredisi verecek?

bekarlik-sultanlik-diyen-burclar-belli-oldu-bu-burclari-evlilige-ikna-etmek-cok-zor-9159.webp

AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Türkiye'nin gündeminde yer alan faizsiz evlilik kredisine dair çalışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla planlanan projede Gençlik Bankası'nın etkili olacağı belirtiliyor.

Yeni evlenen çiftlere 2 yıl boyunca geri ödemesiz bir şekilde 48 aya varan vade imkanıyla 150 bin TL faizsiz kredi teklifi sunulacak. Erdoğan, "Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

evli-kadin-kendi-soyadini-kullana-2154981.jpg

EVLİLİK KREDİSİ DETAYLARI

Faizsiz evlilik kredisi desteği yeni evlenen çiftlere sağlanacak. Devlet tarafından verilecek olan desteğin başvuru şartları, vade sayısı ve başvuru tarihine dair henüz bir detay paylaşılmadı. Aile ve Gençlik Bankası tarafından yeni çiftlere sunulan bu destek 2 yıl ertelemeli bir şekilde ödenecek. 150 bin TL faizsiz kredi imkanı sunulurken 48 ay vade imkanıyla ödenecek. Yeni evlenen çiftlere verilecek bu ödeme için detaylar bekleniyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN