Evlilik kredisi için ilk kez tarih verildi! Binlerce gelin ve damat adayına müjde: Canlı yayında duyurdu

Evlilik kredisi için ilk kez tarih verildi! Binlerce gelin ve damat adayına müjde: Canlı yayında duyurdu

Evlilik kredisi için ilk kez tarih verildi! Yeni evlenecek binlerce gelin ve damat adayına müjde! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ilk kez canlı yayında açıkladı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TRT Haber'de yaptığı açıklamada evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin lira tutarında kredi desteğinin ilk ödeme tarihini duyurdu.

Göktaş'ın yaptığı konuşmada, "Aile ve Gençlik Fonu’nu Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdik. Bu aslında Cumhurbaşkanımızın gençliğe verdiği önemin de en somut örneklerinden bir tanesi. Bu fonu biz kanunla birlikte hayata geçirdik." dedi.

8 BİN 563 ÇİFT BAŞVURDU

Haberleri | TRT Haber

"48 ay vadeli 150 bin TL kredi desteği veriyoruz. Bu oldukça büyük bir ilgi gördü ve görmeye devam ediyor." diyen Bakan Göktaş, projenin pilot bölgesinin Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri olduğunu belirtti. Hatay'dan en çok başvuru aldıklarını ifade eden Göktaş, "Bugün itibariyle fona başvuran 8 bin 563 çiftimiz var. Bugüne kadar şartları sağlayan yaklaşık 2 bin 13 gencimize de evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizi verdik." şeklinde konuştu.

KREDİ ÖDEMELERİNİN YAPILACAĞI TARİH AÇIKLANDI

Faizsiz evlilik kredisi şartları açıklandı! Şartları sağlayan yaza kalmadan düğünü yapıyor... Ödemeler ne zaman yapılacak?

Ödemelerin 21 Mayıs'ta başlayacağını müjdeleyen Bakan Göktaş, "Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri, 21 Mayıs itibariyle hesaplarına geçmeye başlayacak." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN