EYT ile emekli olanlara ödeme! SGK'ye başvuranlar alacak: Düşük maaşlara düzenleme geliyor

EYT ile emekli olanlara ödeme! SGK'ye başvuranlar alacak: Düşük maaşlara düzenleme geliyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile emekli olanlara ödeme! Uzman isim duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuranlar alacak! Düşük maaşlara düzenleme geliyor! Tüm ayrıntılar haberimizde...

Milyonlarca emeklinin maaşlarına beklediği zam ocak ayında gelecek. Ancak 200 bine yakın EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) dosyasının hâlâ tamamlanmaması nedeniyle, bazı emekliler beklediklerinden daha az maaş alıyor. Ekonomist Muhammet Bayram, konu ile ilgili önemli detaylar verdi.

EKSİK ÖDEME FARKI TALEP EDİLEBİLİR

muhammet-bayram-dan-aylik-baglanmayan-eyt-lilerle-ilgili-aciklama-h56678-1dc25.webp

Ekonomist Muhammet Bayram'ın söylediklerine göre, memur kaynaklı bazı yanlışlıklar nedeniyle bazı emekliler beklediklerinden daha az maaş alıyor. Bu durumda olanlar SGK'ya başvurarak eksik ödeme farkını talep edebileceğini “Eğer emeklilik aylığı düşük olan ve daha yüksek olması gerektiğini düşünen emekliler varsa SGK’ya dilekçe verebilir. Eğer düşük hesaplandığı ortaya çıkarsa eksik aldığı ay farkları mutlak suretle kendilerine iade edilir.” sözleriyle ifade etti.

‘YAŞ ŞARTI ORTADAK KALDIRILDI’

Ekonomist Bayram “Eğer bir kişinin işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 öncesi ise ve primini tamamlamadıysa mutlak suretle hakkı devam ediyor. Kanuni bir düzenleme oldu. Ancak emekliler SGK’ya konuyla ilgili bir dilekçe verebilirler. Eğer hesaplama yanlışsa mutlak suretle emekliye fark geri ödenir. 8 Eylül 1999 öncesi işe girişi varsa yaş şartı ortadan kaldırıldı ve emekliliğin yolu açılmış oldu. Primi tamamlamayan emekliler çalışarak veya borçlanma yolu ile emekli olabilirler.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN